Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi tarafından eğitimcilerin özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi için toplanan dilekçeler Başbakanlığa gönderildi. Dilekçelerde öğretmenler, akademisyenler, memur ve hizmetliler, 4/C statüsünde çalışan eğitim çalışanlarının özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi istendi.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, yaklaşık 3 hafta önce başlattıkları kampanya sonucunda topladıkları dilekçeleri Başbakanlığa PTT Kargo ile gönderdiklerini söyledi. Urgenç, öğretmenler, akademisyenler, memur ve hizmetliler, 4/C statüsünde çalışan eğitim çalışanlarının özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi için hazırlanan dilekçeleri kurum ziyaretleri, okul ve ilçe temsilcileri ile basın yayın ve iletişim araçlarıyla eğitimcilere duyurduklarını söyledi.

Sendikaya ulaştırılan veya kurum ziyaretlerinde eğitimcilerin imzaladığı yaklaşık 500 dilekçe Başbakanlığa, Nevşehir PTT önünde yapılan basın açıklaması sonrasında gönderildi. Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, yaptığı açıklamada; eğitim çalışanlarının her zaman yanında bulunan Türk Eğitim Sen’in, yapmış olduğu eylem ve farkındalılık çalışması ile de eğitimcinin sorunlarını her daim gündeme taşıdığını ve çözümünde öncü rol oynadığını söyledi.

Protokol ve masa başı sendikacılık yapmadıklarını belirten Urgenç, eğitim çalışanlarının haklarını korumaya ve geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti. Eğitim çalışanlarının haklarını gasp etmeye çalışanları ifşa etmeye devam edeceklerini anlatan Urgenç şöyle konuştu: “Hukuk ve adalet ilkelerinin uygulanmamasına izin vermeyecek, eğitim çalışanlarının özlük ve mali haklarının, modern ülkelerde olduğu gibi geliştirilmesi için öncü rol oynayacaktır. Son yıllarda yaşadığımız özlük ve mali haklarımızdaki kayıplara göz yumanlar, atama sisteminde 90'lı yıllara geri dönüşe öncülük edenler, varlıklarını uzun süre sürdüremeyecekler, mücadeleyi onurlu eğitim çalışanları ve eğitim çalışanlarının yanında olanlar kazanacaktır.”