Bazı sivil toplum örgütleri ve sendikalar, ‘Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim’ için Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yürüdü. Bu esnada polis ekipleriyle eylemciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sonrası polis, eylemcilere biber gazı sıkarken eylemciler de ellerindeki bayrak sopalarıyla karşılık verdi.

Güven Park’ta toplanan bazı sivil toplum örgütleri ve sendikalar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binasına yürüdü. Eylemciler, Atatürk Bulvarı üzerinde ‘Laik anadilde eğitim,’ ‘Eğitim hakkı engellenemez’ diye slogan atarak MEB binası önüne yürürken, ellerinde ‘Çocuklarımız özgürce büyüyebilsin,’ ‘Eşit, parasız, bilimsel, laik, anadilde eğitim’ yazalı dövizler taşıdı. Bu esnada polis ekipleriyle eylemciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sonrası polis, eylemcilere biber gazı sıkarken eylemcilerle ellerinde bulunan bayrak sopalarıyla polise karşılık verdi.

Kısa süreli gerginliğin ardından MEB binası önüne gelen sivil toplum örgütleri ve sendikalar burada basın açıklaması yaptı. MEB binası önünde toplanan grup, açıklaması sonrasında olaysız şekilde dağıldı.