Eğitimde teknolojinin daha fazla yer alması gerektiğini belirten Sürat Eğitim Araçları Genel Müdürü Sinan Varol, son yıllarda okulların bu alandaki ihtiyaçları fark ettiğini söyledi. Varol, "Artık tablet, akıllı tahta temel ihtiyaç oldu. Avrupa bu konuda çok hassas bizde de bu alanda çalışmalar artıyor. Biz sektörün daha fazla gelişeceğini ve gelişmek zorunda olacağını düşünüyoruz. Sürat Eğitim olarak bu alanda farklılıklar oluşturuyoruz. Konuyla ilgili araştırmalar ve çalışmalar yapıyoruz. Artık öğrenciye klasik eğitim yetmiyor." şeklinde konuştu. 

Öğrencinin gün boyunca aynı sırada oturmasının, öğretmenin ayakta ders anlattıktan sonra dinleneceği koltuğun ergonomik olmasının motivasyonu artırdığını anlatan Varol, "Yapılan araştırmalara göre eğitimde teknolojik yenilikler takip edildiğinde, rahat ve konforlu araç-gereçlerin tercihi halinde öğrencinin dikkat dağınıklığı en aza indirgenmiş oluyor ve derslerin daha verimli işlenmesi sağlanarak başarısı artıyor." dedi. 

Sürat Eğitim Araçları tarafından yapılan araştırmalara değinen Varol, Fatih Projesi'nde eğitimde ihtiyaçlara dönük önerileri de şöyle sıraladı:

"Donanım kadar yazılım için yeterli bütçe ayrılması gerekiyor. İçerik için bütçe ayrılmadığından kaliteli ve zengin içeriklerin üretilmesinin önü açılamıyor. Yazılım için en az donanıma olduğu kadar bütçe ayrıldığında projeler, daha optimal olabilir. Sınıflardaki akıllı tahta ile tabletler arasında sağlıklı bağlantının kurulması, etkileşimli ders işleyebilecekleri, sınıf yönetimi ve uzaktan mobil cihaz yönetimi yapabilecekleri custom firmware sistemler kurulmalı. LMS yatırımı yapılmadığı için sağlıklı bir eğitim yönetimi yapılamıyor. Öğrencilerle ve velilerle yeterli iletişim yapılamıyor. Ödev kontrolü, elektronik sınav ve notlama, proje takibi, grup çalışması, müzakereler, blog, portfolio vb. çalışmalar yapılamamakta. Cihazlar üzerinde yer alması gereken uygulama kütüphaneleri konusunda çalışmalar bitirilemedi. TÜBİTAK tarafında devam eden projeler bir sonuç vermedi. Önemli olan şahısların, eğitimcilerin veya özel sektörün tablet cihazlara yönelik kaliteli içerik geliştirmesinin önünü açacak olan geliştirmelerin yapılması. Fatih Projesi'nde kullanılacak tabletlere e-kitap hazırlanmasına ilişkin editör sıkıntısı yaşanmakta. Tüm ders kitapları yayıncılarının ve sektörün kullanabilmesi için bir editor yazdırılması ve standartlaşmanın sağlanması gerekmektedir. Zenginleştirilmiş ders kitaplarının formatı ve standartları tam olarak netleşmemiş. Sektörün kullanabileceği ve yaygınlaştırılabilir bir format ihtiyacı vardır. ePub3 formatı tüm yayıncılar tarafından yeterince bilinmemekte. Uluslararası konsorsiyuma Türkiye’den daha fazla akademisyen desteği sağlanarak katkı sağlanmalı ve yaygınlaştırılmalıdır."