Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona erdiğini belirterek, "Bu dönemde 'yangından mal kaçırırcasına' yapılan uygulamalarla ne yazık ki en büyük zararı da öğrencilerimiz, geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımız gördü." dedi. Kaya, eğitim sisteminin daha fazla zarar görmemesi için yetkilileri kararlarında daha adil ve duyarlı olmaya davet etti.

Eğitimde ilk dönemle ilgili değerlendirmede bulunan Sendika Başkanı Ayhan Kaya, yarı yılın gönül rahatlığı içinde gayet verimli, sağlıklı ve huzurlu bir dönem geçirdiklerini söylemek istediklerini ama mevcut şartlarda bunu söylemenin imkansız olduğunu söyledi. Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Milli eğitim camiası hiçbir dönemde belki de bu kadar sorun yaşamamıştı. Sadece 4 aylık bir döneme baktığımızda Kayseri’de neler olduğunu hatırlamakta fayda var. Eylül ayı öğrencilerimiz öğretmenlerimiz, velilerimiz ve özellikle de okul yöneticilerimiz açısından oldukça zor geçti. TEOG yerleştirmeleri skandallar zincirine dönüştü, öğrencilerimiz evlerinde kilometrelerce uzaklardaki okullara yerleştirilerek mağdur edildi, özel okul teşviklerinde adaletsiz uygulamalar yapıldı, ücretli öğretmenlerle dersler geçiştirilmeye çalışıldı, kalabalık sınıflarda öğrencilerimiz tıkış tıkış ders işlemek zorunda bırakıldı, hala dönüşümü yapılamayan okullardaki öğrencilerimiz sabahın çok erken saatlerinde derslere uykulu uykulu gitmek zorunda kaldı. Okullar; derslere yöneticilerinin görevden alınmasıyla başladı, sadece Kayseri’de yüzlerce görevlendirme müdür ve müdür yardımcısıyla okullar yönetilmeye çalışıldı, deneyimli okul yöneticileri görevlerinden hukuksuz bir şekilde alınarak öğretmenliğe döndürüldü yerlerine çoğunluğu yandaş sendika üyesi öğretmenler hiçbir kriter olmaksızın yönetici yapıldı. Bu kısa dönemde 'yangından mal kaçırırcasına' yapılan uygulamalarla ne yazık ki en büyük zararı da öğrencilerimiz, geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımız gördü. Öyle anlaşılıyor ki bundan sonraki süreçte de görmeye devam edecek. Eğitim sistemimizin daha fazla zarar görmemesi için yetkilileri kararlarında daha adil ve duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen eğitimcilerin fedakarlıkta bulunduğunu aktaran Ayhan Kaya, "Bu olumsuzluklara rağmen neslimizi eğitme ve geleceğe taşıma adına heyecanımızı yitirmediğimizin, gelecekten umutlu olduğumuzun, geleceği şekillendirecek en önemli unsurun şüphesiz eğitim olduğunun bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmelerini diliyoruz." ifadelerine yer verdi.