Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Kars’ta düzenlenen grup birinciliği yarışmasında bir eğitmenin, ekipte bulunan çocukları tokatlayarak motive etmesi dikkat çekti. Tokat atma anını görüntüleyen yerel televizyon kameramanına tepki gösteren eğitmen, kameraya vurarak zarar verdi.

Kars İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda yapılan yarışmaya İstanbul, Ankara, İzmir, Iğdır, Erzurum, Kars, Bayburt, Ağrı, Kocaeli ve Gümüşhane’den halk oyunları ekipleri katıldı. Yarışmaların yapıldığı salonun giriş kısmında Palandöken Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü'ndeki çocukları hazırlayan bir eğitmenin, çocukları motive etmek için yüzlerine ve bacaklarına eliyle vurması dikkat çekti. Gösteri kıyafetli çocukların bu halini çeken yerel kameramana tepki gösteren eğitmen, kameraya vurarak kırılmasına sebep oldu. Kameramanın şikayeti sonrası eğitmen karakolda ifade verdi.

Yarışmada birinciliği Erzurum Palandöken Belediyespor Kulübü alırken, karakolluk olan eğitmenin ekibi Palandöken Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ikinci oldu.