İzmir’in Konak ilçesinde O.U. (23) adlı kişi, iddiaya göre bir eğlence yerine alınmadığı gerekçesiyle pompalı tüfekle 10 kişiyi yaraladı. Evinden aldığı tüfekle ateş açan O.U.’nun yaraladığı kişiler arasında, o işyerinin çalışanları ve müşterileri de bulunuyor. Polis tarafından yakalanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Alsancak semti, Gazi Kadınlar Sokağı'nda, saat 03.30 sıralarında meydana geldi. O.U., iddiaya göre arkadaşı H.E. (25) ile birlikte eğlence mekânlarının bulunduğu sokağa girdi. Alkollü olduğu iddia edilen iki arkadaş, eğlence yerine alınmadı. Bunun üzerine evine giden O.U., pompalı tüfeğini alıp geldi. Hafta sonu olması sebebiyle oldukça kalabalık olan sokakta tüfeği çıkaran O.U., rastgele ateş etmeye başladı. Çevrede bulunanlar kaçmaya çalışırken O.U., üç el ateş ettikten sonra yaya olarak uzaklaştı. Tüfekten çıkan saçmalarla eğlence mekanı çalışanları ve müşteri olarak bulunanlardan 10 kişi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda cankurtaran sevk edildi. Sağlık görevlileri, ilk müdahalesini olay yerinde yaptıkları yaralıları çeşitli hastanelere kaldırdı. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Polis ekipleri ise zanlı O.U.’nun peşine düştü. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kimlik bilgilerine ulaştı. O.U., olayda kullandığı pompalı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.