Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görev yaptığı Çağlayan Adliyesinde DHKP-C terör örgütü tarafından şehit edilmesi ve dün de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına yapılan silahlı saldırıda iki polis memurunun yaralanması sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM), Türkiye genelinde terör örgütü DHKP-C alarmı uyarısı verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüklerine ‘acil’ koduyla bir uyarı yazısı göndererek, terör örgütü DHKP-C’nin emniyet binalarına, karakollara ve polislerin görev yaptığı alanlara silahlı ve bombalı saldırı eyleme gerçekleştirebileceği uyarısı yaptı. Söz konusu uyarı İl Emniyet Müdürlükleri tarafından, tüm birimlere ve polislere iletildi.

Polislerin, olaylara ve şüphelilere karşı duyarlı olunması istendi. Polislerin görevleri sırasında çelek yelek giymeleri istenirken, nöbetlerde ve olaylara giderken yanlarında uzun namlulu
silahla gitmeleri gerektiği kaydedildi.

Bu arada emniyet birimleri de uyarı üzerine alarma geçti. Uyarı üzerine polisin 8/24 şeklindeki çalışma düzeninde de değişikliğe gidildi. Yaşanan olaylar üzerine polisin çalışma saatleri yeni bir emre kadar 12/24 olarak değiştirildi. Polislerin olaylara giderken yanlarında uzun namlulu silahlarla gitmeleri gerektiği iletildi. Bu konuda polisler tek tek uyarıldı. Eskişehir’de ise polis, 155 polis merkezinden yaptığı anonsla, nöbetçi polislerin çelik yelek giymeleri ve şüpheli kişilere ve olaylara karşı duyarlı olunması istendi.