Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral seçimler nedeniyle vatandaşların tahriklere ve kamplaşmalara kapılmaması gerektiğini söyledi.

EHDAV Başkanı Ali Yeral gerçekleştirdiği mahalle ziyaretinde yaptığı konuşmada Alevi vatandaşların din, dil, kültür ve dayanışma noktasında hiçbir şey kaybetme lüksü bulunmadığının belirterek, "Çok yönlü asimile hareketlerine direnmeliyiz." dedi. Aleviliğin kuru bir isim ve duygusal bir Ehli Beyt sevgisinden ibaret olmadığının altını çizen Yeral "Bilakis Hz. Ali ile Ehli Beytine sadakatle bağlı olmakla onların dostuna dost, düşmanlarına düşman olmakla, helallerine helal, haramlarına da haram demekle mümkün olacaktır." dedi.

Son zamanlarda din adamlarına sistemli ve çok yönlü olarak yürütülen susturma, sindirme, yıldırma, korkutma ve itibarsızlaştırma hareketlerine karşı uyanık ve duyarlı olunması gerektiğini de söyleyen Yeral, "Yaklaşmakta olan seçimler dolayısıyla halkımızın tahriklere kapılmalı ve kamplaşmalara ayrılmamalı. Hemen hemen her gün duyduğumuz vurma, saldırma, yaralama ve cinayet haberleriyle çok üzülüyoruz. Toplumun ahlaki ve sevgi bağlarının korunarak layık olduğu sabır, sevgi, şefkat ve kaynaşma duygularını asla kaybetmemesi gerekiyor." diye konuştu.