Bursa'da, üç sınavda başarısız olan genç, dün yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı'na yerine başkasını sokunca polis tarafından yakalandı.

Geçtiğimiz aylarda üç kez ehliyet sınavına giren E.K., üç sınavdan da başarısız oldu. E.K., dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı'nda başarısız olma endişesiyle yerine akrabası Yusuf Y.'ı soktu. Salonda görevlilerin usülsüzlüğü tespit etmesi üzerine hem E.K. hem Yusuf Y. polis tarafından gözaltına alındı. Çekirge Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen iki şüpheli hakkında, 'Başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması' suçundan işlem yapıldı. Olayla ilgili ifade veren E.K., "Sınavda başarısız olma korkusuyla akrabam olan Yusuf Y.'dan sınava girmesi için ricada bulundum. O da herhangi bir maddi menfaat talep etmeden sınava girdi. Yusuf, sınav salonuna girdikten kısa bir süre sonra olay orataya çıktı." dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Öte yandan, Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği ekipleri, otomobili çalınan Z.G.'nin aracını bir otoparkta park halinde buldu. Çalınan aracına yarım saat sonra kavuşan Z.G., olayla ilgili ifade verdi. Cumhuriyet savcılığının konuyla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.