Milli İttifak Elazığ milletvekili adayları avukat Selami Ekici ve İbrahim Öcal Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) Banka Asya’nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesi ile ilgili aldığı karar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekici, ”Bu kararı alanlar bir gün hukuk önünde hesap verecekler.” dedi.

Milli İttifak Elazığ 1. sıra adayı Selami Ekici açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ”Şunu öncelikle belirtmek istiyorum 17-25 Aralık operasyonlarından sonra dönemin başbakanı tarafından Japonya ziyareti öncesinde ‘Bank Asya’nın anahtarlarını masamda istiyorum.’ ifadeleri kullanılmış ve bu ifadeler basına da yansımıştı. Bu süre içerinde bunu gerçekleştiremediler. Ancak önce Bank Asya BDDK’ya daha sonra da TMSF’ye devredildi. Bir plan dahilinde hareket edilmiştir. Hukuken ve bankacılık kanuna göre Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesinin bir gerekçesi yoktur. Bu siyasi bir karardır. Bu hükümet döneminde faiz yaygınlaştırılmıştır. Bank Asya’nın da faizsiz bankacılık yaptığını düşündüğümüz taktirde hükümetin Bank Asya’ya el koymasında böyle bir mantığı da olduğunu da ifade etmek istiyorum Maalesef ülkemizde Müslümanlar ticaret yapmasın anlayışı faizsiz bankacılık yapmasın anlayışı bizce ortaya konmuştur. Tüm kamuoyuna şunu ifade etmek istiyorum, bir kişiye bir gruba olan kininiz ve öfkeniz sizi adaletten ayırmasın diye İslamın kaidesi hatırlatmak ve bu kararı alanlarında bir gün hukuk önünde hesap vereceğini belirtmek istiyorum.” dedi.

Milli İttifak Elazığ 3. sıra adayı İbrahim Öcal ise "Gelinen noktada ülkemiz yabancıların istilası altındadır bankacılık sektörü de işgal edilmiştir. Son gelinen noktada bir banka daha yabancıların kontrolüne geçirilmek istenmiştir. Bu anlamda bunu kabul etmiyoruz bunu kınıyoruz. Bu gidiş millete hiçbir şey kazandırmayacak bu gidişin sonu hüsrandır.” ifadelerini kullandı.