Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi tarafından oluşturulan 'Milli İttifak' Elazığ adayları düzenlenen programla tanıtıldı. Saadet Partisi Elazığ il binasında düzenlenen programa milletvekili adayları Selami Ekici, Bekir Kılıç, İbrahim Öcal, Musa Hacıbekiroğulları, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi Elazığ il başkanları, iki partinin yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'MGK SİYASET BELGESİNE, TÜM CEMAATLERİ TEHDİT OLARAK GİRDİRDİLER'

Programda konuşma yapan Muhsin Yazıcıoğlu davası avukatlarından ve Milli İttifak Elazığ 1. Sıra adayı Selami Ekici, ”Türkiye’de paralel paranoyası ile Milli Güvenlik Kurulu'nda kendisini İslamcı diye tanıtan bir iktidar döneminde siyaset belgesine tüm cemaatler tehdit olarak girmiştir. Orada sadece Hizmet Hareketi değil tüm cemaat ve tarikatlar tehdit olarak algılanmakta. Gayri milli bir iktidar değişikliğinde '28 Şubat'ta olduğu gibi bunlar tekrar kılıçlarını Müslümanlara çekecekler.” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğulları, Büyük Birlik Partisi'nin ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun 1996-1997 yılında Necmettin Erbakan’ın başbakanlık yaptığı hükümete sonuna kadar destek verdiğini hatırlatıp, 'Milli İttifakı' bir gemiye benzeterek şunları söyledi: ”Bütün seçimler önemlidir ancak bu seçim daha çok önemlidir. Kullanacağımız oylarla seçeceğimiz milletvekilleri Türkiye’de 76 milyonu temsil edeceği gibi özellikle İslam alemine huzuru, barışı ve güzel neticelerin, kararlarının alınmasına vesile olacaklardır. Bu nedenle oylarımızı kullanırken güzel düşünmemizde fayda vardır.” ifadelerini kullandı.

'MİLLİ İTTİFAK KOLAY KURULMADI, BUNU DA BOZMAYA ÇALIŞTILAR'

AK Parti’nin bir proje olduğunu belirten Milli İttifakın Elazığ 1. Sıra adayı Avukat Selami Ekici, ”Bu projeyi insanlarımıza anlatamadık. Çünkü bu projeyi bizim gibi görünen insanlar vasıtasıyla yaptılar. 2009 yılında bu oyunu bozabilecek Muhsin Yazıcıoğlu’nu ortadan kaldırdılar. 2010 yılında Saadet Partisi'nin Genel Başkanı'nı ayartıp parti içinde bir karışıklık çıkartıp bu partiyi alternatif olmaktan çıkardılar. Bu meseleleri bilen Saadet ve Büyük Birlik Partileri Milli İttifakı kurdu. Milli İttifak kolay kurulmadı, bunu da bozmaya çalıştılar. 28 Şubat sürecinde generallerin Muhsin Yazıcıoğlu’na Refah-Yol hükümetine destek vermemesi için yaptığı baskıların benzeri bugün de yapılıyor. Ama Allah'a çok şükür bu ittifak kuruldu.” dedi.

'MÜSLÜMAN GİBİ KONUŞTULAR, MAĞDUR İKEN MAĞRUR OLDULAR'

AK Parti döneminde zinanın suç olmaktan çıktığını, yolsuzluk ve hırsızlık için fetva alınır oldu diyen Ekici, ”Müslümanların Müslümanca yaşayışları tamamen değiştirildi. Sosyete Müslümanlık şeklinde milletin gözüne bakarak açlıktan insanların kendisini yaktığı Türkiye’de onlar plazalarda, saraylarda yaşadılar. Müslüman gibi görünüp Müslüman gibi konuştular ama maalesef Müslüman gibi hareket etmediler. Mağdur iken mağrur oldular. Gecekondularda yaşıyorlardı şimdi plazalarda, saraylarda yaşıyorlar. Bunların hepsini Müslüman kimliğini kullanarak yaptılar ama artık takke düştü kel göründü.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin üç dönem kuralını hatırlatan Ekici, ”Parti içinde üç dönemden sonra yönetici olamazsınız diyorlar ancak ülkeyi dördüncü dönem yönetmek istiyorlar. Bu ikiyüzlülüğü millete nasıl anlatacaksınız. İnşallah millet size bu fırsatı vermeyecektir. Çıraklık, ustalık ve kalfalık döneminden sonra AKP iktidarının artık emeklilik vakti gelmiştir.” dedi.

'BİZ ODUN DA KOYSAK SİZ SEÇECEKSİNİZ KÜSTAHLIĞI'

AK Parti'nin 13 yıl boyunca Elazığ’dan büyük destek aldığını ama Elazığ’a hiçbir hizmet yapmadığını belirten Ekici, ”Bir havaalanı yaptılar üç sefer açılışını yaptılar. Temcit pilavı gibi döne döne bir temel atma töreni, bir pistin açılışını bir de terminal binasının açılışı yaptılar. Bölge hastanesini yapamadılar. Bölge hastanesi şehir efsanesine dönüştü. Malatya’ya stat yaptılar ama Elazığ’a şehir stadı yapamadılar. Milli irade diyorlar ama işlerine gelemediği zaman itibar etmiyorlar. Milletin haysiyet ve şerefi ile oynayarak millete itibar etmeyerek tabiri caizse biz odun da koysak siz seçeceksiniz küstahlığıyla Elazığ’a adayları dayatmaya çalıştılar. Elazığ artık bu iktidara pirim vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Program partililerin adayları tebrik etmesi ile sona erdi.