Hassa Kaymakamı Mustafa Pala; Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci, Genel Müdür M. Fatih Keseroğlu, Önder Özdeş ve Genel Md. Yrd. Mustafa Menteşoğlu onuruna Ovalı Restron’da kahvaltı verdi. Kahvaltı sonrası, Hassa Organize Sanayi olarak planlanan 80 bin dönümlük Leçelik araziyi Büyükger ve Ardıçlı, Ziyaret Tepe'den kuşbakışı seyrederek, Amanos Tüneli'nin ilçeye katkılarını konuştu. Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci, Hassa’ya daha önce de geldiğini fakat bu kez ekibiyle daha kapsamlı bir şekilde Hassa’ya geldiklerini belirterek, “Bugün Sayın Kaymakamımızla beraber araziyi yerinde inceledik. Leçelik arazi, taşıyla toprağıyla ve doğal yapısıyla mükemmel bir bölge. İnşallah buraya da yatırımlarımız nasip olur. Onun için buradayız. Hassa’nın kalkınması ve gelişmesinde bir katkımız olursa ne mutlu bize.” dedi.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala da yaptığı açıklamada, “Özellikle İskenderun bölgesinde demir ve çelik sektöründe söz sahibi olan Sayın Recep Ekinci ve ekibini ilçemizde ağırlamaktan mutluyuz. 2015 yılında ilk kazması vurulacak olan Amanos Tüneli'yle ilçemiz Hassa bölgemizin cazibe merkezi olacaktır. Tarımla anılan ilçemiz bölge sanayi yatırımlarıyla anılacaktır. İşte, bugün burada, karlı havada sanayi yatırımlarının ilk fitilini ateşlemek için buradayız. Türkiye’de, demirçelik özel sektöründe ilk olma özelliğini taşıyan Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş’nin değerli yetkililerini burada görmek ilçemiz için büyük kazançtır. Ekinciler gibi nice değerli sanayi ve ticari kuruluşları ilçemize bekliyoruz.” diye ifade etti.

Hassa’nın girişimci iş adamlarından Nuri Gündoğdu’ya ait muz serası ve soğuk hava deposunun gezilmesinin ardından, misafirler ilçeden ayrıldı.