Başkan Ali Kahraman, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak Elbistan Şeker Fabrikası Müdürlüğü'ne şeker pancarı yetiştirmek için talepte bulunduklarını belirtti.

İlçede 70 bin dönüm ekilebilir arazi olduğunu, bunun 18 bin dönümünde sulu tarım yapıldığını hatırlatan Kahraman, arazi şartlarının şeker pancarı üretimi için uygun olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Çiftçimiz arazisinde genellikle hububat ve yem bitkisi yetiştiriyor. Yılda bir defa ürün elde edebilen çiftçilerimizin durumu perişan. Bölgemizde alternatif ürün olarak şeker pancarı yetiştirmek istiyoruz. Topraklarımız buna müsaittir. Elbistan Şeker Fabrikası yetkililerine durumu anlattık. 'Bu yıl 400 bin ton kotalarının olduğunu ve bu kotanın sadece 300 bin tonunun gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini ilettiler' Elbistan'a en yakın ilçe olmamıza rağmen bize kota verilmiyor ancak Tufanbeyli, Göksun ve Afşin ilçelerindeki çiftçiler pancar yetiştirebiliyor. İlçemizdeki çiftçilere de pancar kotası hakkı tanınmasını istiyoruz"

Bölge çiftçilerinden Mücahit Eker ise ilçede pancar yetiştirmek isteyen çiftçilerin başka köylerdeki pancar kotasını para karşılığı satın almak zorunda kaldığını belirterek, tek isteklerinin üreterek ülke ekonomisine ve şeker sanayine katkı sunmak olduğunu söyledi.

İlçe merkezinde şeker pancarı yetiştiren tek çiftçi olduğunu anlatan Mehmet Kuyucu'da tek ürünle emeklerinin karşılığını alamadıklarını bu nedenle alternatif ürün arayışına girdiğini aktardı.