Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen 'Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın 18.’incisinin ödül dağıtım töreni yapıldı.

Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı ‘Şiir Meydanı’da düzenlenen ve bu yıl Türkiye genelinden 46 ayrı ilden toplam 349 şiir ve 172 kişinin katılımı ile yapılan yarışmanın ödül dağıtım töreninde tüm katılımcılara; 'Ekmek, kitap, karanfil, kalem, katılım belgesi' verilirken, ilk üç derece ile Osmaniye kültür ve sanatına katkıda bulunanların anılarına da ayrıca çeşitli ödüller verildi. Yarışmaya katılan şiirlerin 5 ayrı jüri üyesinin değerlendirmesi sonucunda; Birincilik ödülünü Ankara’dan katılan Erdal Ercin, İkincilik ödülünü Osmaniye’den Ali Köşker, üçüncülük ödülünü Eskişehir’den katılan Dr. Nedim Uçar’a Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara verdi.

Belediye olarak ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirten Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "18 yıldır bu yarışmanın gerçekleşmesinde en büyük emeği olan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’a, Osmaniye’nin tanıtımına katkısından dolayı teşekkür ederim. Osmaniye'nin tanıtımı için çalışan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Belediye olarak Osmaniye'nin tanıtımını yapanlara destek olacağız." dedi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Belediye Başkanı Kadir Kara’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel, MHP Osmaniye milletvekili adayı Doç Dr. Ruhi Ersoy, CHP İl Başkanı Kemal Tabak, CHP Osmaniye milletvekili adayları Nihat Çerçi ve Serpil Düzgün, BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, OGC Başkanı Gökhan Erkmen, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şairler ve şiir severler katıldı.