Yozgat Belediyesi tarafından şehrin işlek cadde, sokak ve apartman önlerine konulan tanklarında toplanan bayat ekmeklerin kedi ve köpeklerin bulunduğu hayvan barınağında değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, beraberinde Belediye Temizlik İşleri Müdürü Bülent Ünal, ilin en işlek caddesi lise caddesinde kaldırımın kenarına bayat ekmek tankı bıraktı. Vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını belirterek, özellikle kış günü açlık çeken hayvanların açısından önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, amaçlarının bayat ekmeğin toplanarak hayvan barınağında değerlendirilmesi olduğunu söyledi. Kılıçarslan, "Ekmeğin hiçbir şekilde israf edilmesini istemiyoruz. Belediye olarak yeni başlatığımız uygulam ile işlek cadde ve sokaklarımızın yanı sıra belirlenen site yakınlarına ekmek tankı bırakacağız. Burada toplanan ekmekler kedi ve köpeklerin bulunduğu hayvan barınağında değerlendirilecek. Vatandaşlarımızdan bayat ekmekleri çöpe ya da başka yere atmayarak bıraktığımız ekmek tanklarına atmalarını istiyoruz. Şu an 15 ekmek tankını belirlenen noktalara bırakacağız. Yakın bir zamanda şehrimizin bütün noktalarına bu tanklardan yerleştirmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde bayat ekmeklerin toplanarak değerlendirilmesini amaçlıyoruz." diye konuştu.