Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünden ekmeklik buğdayların protein oranının sınıf değerlendirmesi açıklaması yapıldı.

İlgili kurum ve kuruluşlara gönderilen yazılı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen ilgili kurum ve kuruluşların katıldığı toplantıda, TS 2974 buğday standardında, ekmeklik buğdayların protein oranının; Sınıf 1 için 13,5 ve üzeri, Sınıf 2 için 12,5-13,4, Sınıf 3 için 11,5-12,4, Sınıf 4 için 10,5-11,4 olması konusunda mutabakata varılmıştır” denildi.

Bilgilendirme yazısının ekinde şöyle devam edildi: ”Enstitümüzde henüz teknik komiteler çalışmalarına başlamadığı için TS 2974 Buğday standardında bu tadilat gerçekleştirilememiştir. Teknik komiteler çalışmaya başladıkları zaman TS 2974 Buğday Standardında yer alan ekmeklik buğdayların protein oranı; Sınıf 1 için 13,5 ve üzeri, Sınıf 2 için 12,5-13,4, Sınıf 3 için 11,5-12,4, Sınıf 4 için 10,5-11,4 olarak tadil edilecektir.”