Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Ekmeleddiin İhsanoğlu, saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’ı ziyaret etti.
Ziyaret sonrası açıklama yapan İhsanoğlu, “Bu hadisenin olduğu anlarda biz Strazburg’da Avrupa Birliği Parlamenterler Assamblesindeydik. Orada herkes Türkiye ile ilgili raporu müzakere ederken, basın ve fikir hürriyetinden bahsederken herkes endişesini, kaygılarını ifade ediyordu. Basının ve gazetecilerin maruz kaldığı tazyiklerden dolayı bu hadisenin haberi de gelince üzerine tuz biber ekildi.” dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, evinin önünde saldırıya uğrayan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ı ziyaret etti. İhsanoğlu, yaklaşık yarım saat süren ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yaşanan olayın Türkiye’deki asayiş durumunu gözler önüne serdiğini söyleyen Ekmeleddin İhsanoğlu, “Sokak ortasında böyle bir şeyin yaşanması Türkiye’de asayişin ve asayiş durumunun ne olduğunu, basına karşı durumun ne olduğunu göstermesi bakımından ibret verici bir hadisedir. Değerli dostum, yazar Ahmet Hakan Bey’e geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ayrıca bu hadisenin olduğu anlarda biz Strazburg’da Avrupa Birliği Parlamenterler Assamblesi'ndeydik. Orada herkes Türkiye ile ilgili raporu müzakere ederken, basın ve fikir hürriyetinden bahsederken herkes endişesini, kaygılarını ifade ediyordu. Basının ve gazetecilerin maruz kaldığı tazyiklerden dolayı bu hadisenin haberi de gelince üzerine tuz biber ekildi. Ve Avrupa Birliği Genel Sekreteri çok açık bir mesaj yayınladı biz oradayken. Tabi bunlara biz üzülüyoruz yani kıymetli bir gazetecimizin bu muameleye maruz kalmasına. Fakat şuna daha çok üzülüyoruz; Türkiye’de hala zorbalık anlayışının hakim olduğu yani neredeyse biz Şebbiha saldırılarına maruz kalacağız bu ülkede. Bunlara üzülüyoruz biz.” diye konuştu.