Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, İpek Medya Grubu’na yapılan polis baskınına tepki gösterdi. Dumanlı, “İpek Medya Grubu’na yapılan büyük bir zulümdür ve duracak gibi de gözükmüyor. Bu zulüm zalimin başını mutlaka eğecektir. MASAK’a soruyorum; kamu bankalarından alınan kredilerle satın alınan yıllardır zarar gösterilen bir gazete var. Damat Bey’in kontenjanından aldığı bir gazete var. Bu gazeteye ne zaman inceleme yaptınız siz? Kamu bankaları kredileri ne zaman ödendi?” dedi.

Samanyolu Haber’e konuşan Ekrem Dumanlı, özgür medyayı susturmaya yönelik polis baskınını değerlendirdi. Dumanlı, “Tarihe bir not düşmek lazım. Bugün Türk medyası için kara bir gündür. ‘Sözcü susarsa Türkiye susar’ başlığını atmışlar. Sözcü’nün endişesini hepimizin duymaması mümkün değil. Aynı endişe Doğan Grubu’nda, Cumhuriyet gazetesinde var, Zaman gazetesinde var. Aynı endişe papağan gibi iktidarın söylediğini tekrar etmeyen, iradesini, aklını, vicdanını bir adam ve bir aileye teslim etmeyen bütün medya gruplarında var. Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Bu nasıl bir hukuksuzluktur? Bu baskını sadece İpek Medyası olarak düşünmemek lazım, ortak endişe var. Üstelik bu endişe artık Türkiye sınırlarının dışına çıktı. Akşam 3 tane yabancı gazeteciyi tutukladılar. Gözaltı demiyorum, tutukladılar. Amerika Birleşik Devletleri resmi açıklama yaptı. Yabancı veya yerli gazeteci, o gazete, bu gazete; bunun sonu yok. Türkiye resmen gümbür gümbür faşizmin heyyula gibi vücuduyla karşı karşıyadır. Herkesin aklını başına toparlaması lazım.” ifadelerini kullandı.

“Anayasa bu kadar ayaklar altına alınamaz.” Darbecilerin yaptığı ve beğenmediğimiz anayasa diyor ki; Medya kuruluşlarının bir suç vesile edilerek malları müsadere edilemez, el konamaz. 12 Eylül darbesinde o cuntacı subaylar bile hiçbir medya grubuna bunu yapmadı. 28 Şubat’ta Kanal 7’de bangır bangır bağırıyorlardı. Bir asker gelip Kanal 7’nin önüne o yayınları karartmadı. Yeni Şafak gümbür gümbür yayın yapmaya devam etti. Zaman gazetesi gümbür gümbür yayın yapmaya devam etti. Askerlerden daha kötü bir hale geldiler. Bunu Türkiye artık kaldıramaz.” şeklinde konuştu.

‘İPEK MEDYA’YA YAPILAN BÜYÜK BİR ZULÜMDÜR’

Dumanlı, konuşmasını şöyle sürürdü: “İpek Medya Grubu’na yapılan büyük bir zulümdür ve duracak gibi de gözükmüyor. Bu zulüm zalimin başını mutlaka eğecektir. Mazlumların ahı artık gökyüzüne ulaşmıştır. Akın Bey’in annesi Melek Hanım’ın ‘Biz Allah’a tevekkül ettik’ diye bir açıklamasını okudum gözlerim doldu. Ya artık uyan ya! Bu AK Parti’deki vicdanı olan, kalbi olan, ruhu olan, imanı olan… Bir Mü’minin malı bir başkasına haramdır, canı haramdır. Ben şimdi oraya gidip Melek annenin elini elli kere öpmüş milletvekillerine, bakanlara sesleniyorum; Abdullah Gül’e sesleniyorum; artık konuş Abdullah Bey! Allah aşkına konuş artık! Hüseyin Çelik Bey’e sesleniyorum; bu Melek annenin elini 50 kere öptün sen arkadaş. Hala beklentin nedir? Türk medyasını bu kadar boğmanın anlamı nedir? Bu Saray baskısının anlamı nedir? Yeter artık insanların burasına geldi! Cumhuriyet’ten Can Dündar feryat ediyor, Sözcü gazetesi feryat ediyor, İpek Grubu feryat ediyor. Bu nedir? Burada bürokratlara da sesleniyorum; Anayasayı ihlal ediyorlar. Şimdi yargının açılış günü diyorsunuz, yargı ayaklar altında.

MASAK’a soruyorum; kamu bankalarından alınan kredilerle satın alınan yıllardır zarar gösterilen bir gazete var. Damat Bey’in kontenjanından aldığı bir gazete var. Bu gazeteye ne zaman inceleme yaptınız siz? Kamu bankaları kredileri ne zaman ödendi? O zaman alındığında 1 milyar 100 milyon dolardı. Şimdi bu faizleriyle beraber 2 milyar dolar olduysa bunun hesabını kim verecek? MASAK’ın işi gücü yok, Türkiye’nin en seçkin, sevilen, sempatik, demokratik iş adamına baskın yapacağına önce sen git bavullarla havuz kurulan medyayı incele. Bir medya grubu Mehmet Emin Karamehmet’ten alındı bir adama verildi. O adam kaç lira ödemiş? Ne kadar parası varmış bu adamın? MASAK bir inceleme yapacaksa inceleme yapılacak gruplar bellidir. Hiç onlara dokunmayıp…seçime de 2 ay kalmış- gelip sen hak ve hakikati söyleme babında bir şeyler söyleyebilen bir gruba anayasayı ihlal ederek bir polis baskını gerçekleştiriyorsun. Sonra da adli yılın açılışı diye şen şakrak programlar yapıyorsun. Kimse bunu yutmaz.”

‘TÜRKİYE’DE REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE DOĞRU BİR GİDİŞ VAR’

Türkiye’de rejim değişikliğine doğru bir gidiş olduğunu söyleyen Dumanlı, “Buna artık dur demenin zamanı gelmiştir. Meseleyi bazı insanlar baştan beri yanlış anladılar. Bu Cemaat-AK Parti meselesi değil. Bu Cemaat-AK Parti meselesi olsa Cemaat 10 adım geriye çekilir. Türkiye 5. Sınıf bir Ortadoğu ülkesi olmaya doğru gidiyor. Bir Muhaberat devleti olmaya doğru gidiyor. Bir parti devleti olmaya doğru gidiyor. ‘Tek vatan, tek bayrak’ derken ‘Tek adam, tek parti’ çıktı. Türkiye’deki tüm medya grubunu devlete mi bağlayacaksınız?” diye konuştu.