Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Hacı Cuma, Taş Mescit ve Narmanlı semtlerini içerisine alan 1. etap kentsel dönüşüm çalışmaları kara kışa rağmen devam ediyor. Fen işleri ekipleri kamulaştırması tamamlanan binaları yıkarken, enkaz kaldırma çalışmalarını da eksi 30 dereceye rağmen sürdürüyor. Bu yıl kamulaştırma çalışmalarının tamamlanacağını belirten Ali Korkut, "Hedefimiz yaz aylarında ihale süreci ve elbette yapılaşmanın başlamasıdır." dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, şehir merkezini değiştirip dönüştürmeye yönelik çalışmaların yaz kış dinlemediğini söyledi. Ali Korkut, Hacı Cuma, Taş Mescit ve Narmanlı semtlerinin bir bölümünü içerisine alan 1. etap kentsel dönüşüm çalışmalarının kamulaştırma, yıkım ve enkaz kaldırma olarak devam edildiğini belirtti. Şiddetli soğuğa rağmen çalışmalara ara verilmeyen semtte araçlar yıkım, enkaz kaldırma işlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 58 bin metrekare alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarında kamulaştırma çalışmaları tamamlanmak üzere.

Belediye Başkanı Ali Korkut, "Hacı Cuma ve Taş Mescit semtlerinin tamamını, Narmanlı semtinin bir bölümünü içerisine alan alanda 1. etap kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor. 58 dönüm alanda kamulaştırma tamamlanmak üzere. Bu güne kadar yaklaşık 20 milyon lira hak sahiplerine ödeme yapıldı. Kamulaştırma yüzde 90'ı geçmiş durumda. Alanda kamulaştırılan binaların yıkımı ve enkaz kaldırılma çalışmalarına devam ediyoruz. Amacımız bu yıl içerisinde ihale süreci ve yapımın başlamasıdır. Bu tarihi semtlerde tarihi geçmişe saygılı, ticari kaygıları dikkate alan bir yapılaşma hedefliyoruz. Erzurumumuzun güzelleşmesi, yeni ile eskinin kucaklaşacağı tarihe saygılı ve çağdaş bir yapılaşma bizi heyecanlandırıyor." şeklinde konuştu.