Van'da El Kaide ve IŞİD'e yönelik operasyon yaptıkları için tutuklanan 12 polisten 6’sının tahliyesine, 6’sının da tutuklu halinin devamına karar verildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, 25 Nisan 2015 Cumartesi günü, 14 Ocak 2014 günü IŞİD ve El Kaide'ye yönelik operasyon yapan polisler gözaltına alınmıştı. Van merkezli operasyonda Gaziantep, Kayseri, Ordu, Mersin, Ankara, Adana, Aydın ve Manisa'da 19 kişi gözaltına alındı. Manisa'da gözaltına alınan 1 polis sağlık sorunları nedeniyle Van'a getirilmedi. Van'daki 18 polis dün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesi sonrası hakim karşısına çıkan 18 polisten 6'sı adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. 12 polis 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, gizliliğin ihlali ve hukuka aykırı şekilde verileri kaydetmek' suçlarından tutuklandı. Polislerin tutuklanma kararını 2. Sulh Ceza Hakimliği verdi.

Avukatlar müvekkillerinin tahliye edilmesi için 1. Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren hakimlik, tutuklu bulunan 12 kişiden 6’sının tahliyesine, 6’sının da tutuklu halinin devamına karar verdi.