Baharın başlangıcını temsil eden Nevruz, Elazığ’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Eski belediye binası önünden mehter eşliğinde kortej yürüyüşünün de yapıldığı kutlamalara Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, 8. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, kamu kurumları temsilcileri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Ahmet Aytar Meydanı'nda biten kortej yürüyüşünden sonra programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Öztürk, “Her yıl geleneksel olarak 21 Mart tarihinde bayram olarak kutlanmakta olan Nevruz, kuzey yarımkürede yaşayan toplumların, yerel renk ve inançlarda farklılıklarına rağmen paylaştıkları en eski mevsimlik bayramdır. Farsça’da 'yeni gün' anlamına gelen Nevruz, Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar olan sahada ve özelikle Türkiye, Azerbaycan, İran, Kırgızistan, Pakistan ve Özbekistan gibi ülkelerde coşkuyla kutlanmaktadır.” dedi. Nevruz’un diriliş ve bahara eriş bayramı olarak binlerce yıldır kutlandığını belirten Öztürk, “Türk cumhuriyetlerinde, özellikle bağımsızlıktan sonra hem dini hem milli bayram olarak resmen kutlanan Nevruz, UNESCO tarafından 2009 yılında, İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedilmiştir. Nevruz tabiatla buluşmanın, ilkbaharın coşkusunu yaşamanın, sevgi ve kardeşliğin bayramıdır. Bu kutlu bayram, asırlardan beridir bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş ve günümüze kadar ulaşmıştır.” şeklinde konuştu.

Ardından Elazığ Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterinin ardından Nevruz ateşi yakıldı. Vali Zorluoğlu, ateşin üzerinden atlayarak demir dövdü. Program, El Sanatları Müdürlüğü tarafından açılan serginin gezilmesiyle sona erdi.