Elazığ'da, PKK'nın düzenlediği saldırılarda güvenlik görevlilerinin şehit olmasını protesto etmek için düzenlenen ‘Teröre lanet, şehide saygı’ yürüyüşünde terör olaylarına tepki gösterildi.

Yürüyüşün ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Elazığ il binasına yürümek isteyen grup ile HDP'li bir grup arasında arbede yaşandı. Polis her iki grubu dağıtmak için TOMA’larla tazyikli su ve gaz bombası kullandı.

PTT Meydanı'nda kalabalık gruplar ellerinde Türk bayrakları ve MHP flamalarıyla, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak Gazi Caddesi'nden Öğretmenevi'ne doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında bir grup HDP İl binasına gitmek istedi. Tedbir alan polis, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis dağılmamakta ısrar eden gruba gaz bombalarıyla müdahale etti.

İzzetpaşa Camisi önünde toplanan grup HDP binasına gitmekte ısrar edince polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Gerginlik artınca Jandarma ekipleri de destek amaçlı bazı caddelerde güvenlik önlemeleri aldı. Şehirde güvenlik güçleri tedbirlerini artırdı.