Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Alan, seçimlerin büyük bir olgunluk içerisinde yapıldığını ve milletin iradesi ile oluşan Meclis'in ekonomiye odaklanması gerektiğini belirtti.

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, yaptığı seçim değerlendirmesinde şunları söyledi: “Öncelikle 25. dönem milletvekili seçim sonuçlarının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Demokrasi tarihimizin en yüksek oranlarından biriyle genel seçimlere katılan milletimiz, büyük bir olgunlukla iradesini sandıkta göstermiştir. Böylece Türkiye güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur. Halkın oyunun yüzde doksan beş oranında Meclis'te temsil edilecek olması demokrasimiz adına sevindiricidir.”

Siyasi partilerin milletin verdiği mesajı doğru algılamasını ve ülke menfaatlerinin ön planda tutulması gerektiğini belirten Alan, şunları kaydetti: "Ülkemizde son 14 ayda üç farklı seçim süreci yaşadık. Şimdi yoğun seçim gündemini geride bırakarak, hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız. Zira seçimler öncesi yapmış olduğumuz açıklamada, dünyadaki ekonomik ve siyasal gelişmeler ve bunlara bağlı olarak ülkemizde ekonomi anlamında atılması gereken bir çok adım olduğunu ifade etmiştik. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, diyalog ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebileceğimiz unutulmamalıdır. Önümüzdeki bu süreçte tüm siyasi partilerin, milletin verdiği mesajı doğru algılamasını ve ülke menfaatlerinin ön planda tutulması tüm iş dünyası ve halkımızın ortak beklentisidir.”