Afşin Sivil toplum örgüt Başkanları yaptıkları açıklamada "Elbistan İlçesi Afşin İlçesinin nimetlerinden ortak faydalanıyorsa ortak il olarak Afşin Elbistan İlinin kurulmasına severek evet diyeceklerini" belirttiler. 

Afşin sivil toplum örgüt başkanları Elbistan'ın Afşin olmadan İl olamayacağını belirterek eğer bölgemizde bir İl kurulmasına destek isteniyorsa bu ilin Adı AFŞİNELBİSTAN olmalıdır. İl olma konusunda Elbistan 83 bin nüfuslu Afşin'i göz ardı ederse tek başına İl olmada zorlanır düşüncesindeyiz. Afşin Elbistan İlçeleri birleşir AFŞİNELBİSTAN İLİ olursa severek destek veririz. Eğer Elbistan bizi yok sayarsa biz Afşin olarak Elbistan'a İlçe olmayı kabul etmeyiz ve Kahramanmaraş'ın İlçesi olarak kalmaya devam ederiz. Zaten Afşin Kahramanmaraş'ımızın en büyük ilçelerinden biridir. 

Afşin'de bulunan sivil toplum örgütlerinden AFŞİNELBİSTAN ilinin kurulması için destek geldi. Afşin sivil toplum örgütleri AFŞİNELBİSTAN İlinin kurulmasının başında her iki ilçenin bağlı olduğu Kahramanmaraş'a olan uzaklığı yer alıyor. Afşin sivil toplum örgütleri ayrıca, gerekçesinde her iki ilçenin birleştirilerek il yapılmasının Kahramanmaraş'ın diğer kuzey ilçeler içinde çok iyi olacağını belirterek gerekçesinde şu ifadelere yer verdiler; “Elbistan ve Afşin İlçelerinin birleştirilerek il olarak teşkilatlandırılmaları halinde Kahramanmaraş İli'nin üzerinde bulunan ve fiziki uzaklıktan dolayı sıkıntılara sebep olan hizmetlerin aksaması da önlenmiş olacaktır. AFŞİNELBİSTAN bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sunacak, başta güvenlik, çevre, istihdam, turizm, sanayi, hizmet sektörü, eğitim, sağlık, tarım vs bir çok alanda bölgede bir sinerji oluşturacaktır. 

AFŞİNELBİSTAN Kahramanmaraş il merkezine 160-170 km gibi uzaklıkta bulunmaları, sert iklim koşulları ve ulaşım imkânlarının yeterince gelişmediği şıklarıyla birlikte düşünüldüğünde özellikle güvenlik, sağlık ve gerektiğinde nüfus-adalet gibi bir kısım hizmetlerin sunumunda vatandaşın mağduriyeti daha iyi anlaşılacaktır. Afşin Sivil toplum örgütleri kapsamındaki nüfus sayısının 300 binden fazla olması sebebiyle AFŞİNELBİSTAN İli halen 81 il içinde 43 ilden daha büyük nüfusuyla 38 inci sıraya gelecektir. AFŞİNELBİSTAN İlinin kurulması Afşin-Elbistan bölgesinde büyük bir sinerji oluşturacaktır. Afşin sivil toplum örgütleri başkanları:

1-EFSUS KÜLTÜR TANITIN VE GELİŞİM DERNEĞİBAŞKANI İRFAN GEDİKBAŞI
2-AK PARTİ AFŞİN İLÇE BAŞKANI ŞEREF KIRBIYIK
3-MHP AFŞİN İLÇE BAŞKANI MEHMET TAŞKALE
4-CHP AFŞİN İLÇE BAŞKANI MUSTAFA GEDİK
5- ŞÖFÖRLER OTOMOBİLCİLER DERNEĞİ BAŞKANI ADNAN KABAAĞAÇ
6-ESNAF KEFALET KOOPARATİF BAŞKANI BAHADIR YAŞAR
7-ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANI HAKAN TOPAKAŞ
8-AFŞİN SANAYİ VE TİCARET ODASI BAŞKANI BEKİR SITKI CAN
9-AFŞİN ZİRAAT ODASI BAŞKANI HASAN AKPINAR
10-AFŞİN ASİAD BAŞKANI İLYAS SARI
11-TES-İŞ AFŞİN İLÇE BAŞKANI
12- Türkiye Maden İşçileri Elbistan-Afşin şubesi Teşkilat sekreteri cuma SATILMIŞ
13 AFŞİN BARO BAŞKANI- AVUKAT MEHMET TURAN
14-AFŞİN MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI KEYFO DAVUTOĞLU
15-OZANLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ BAŞKANI CELAL ÇAÇAN
16-AFŞİN ŞEVKATLİ ELLER DERNEĞİ BAŞKANI ŞEREF ERTEKİN
17- S.S Altunelma Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ALİ BAL
18- Afşin Kafkas Kültür Derneği Başkanı ADNAN ÖZDEMİR
19-KAMUSEN AFŞİN ŞUBE BAŞKANI
20-AFŞİN MEMURSEN BAŞKANI
21-AFŞİN KENT KONSEYİ BAŞKANI HACI BAYRAM VELİ ARIKAN
22- ADEM GÜNDOĞAR TEMA VAKFI BAŞKANI
23- YEŞİL AFŞİN GAZETESİ AFŞİN BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI İSA DALKILINÇ
24-AFŞİN'İN SESİ GAZETESİ MEHMET DAlkılınç
25-YEŞİL AFŞİN ÖMER KÖSEBALABAN
26-AFŞİN HABER MERKEZİ HALİL DEMİR
27-EFSUS HABER GAZETESİ MUSTAFA HAMİŞ
28- ESHAB-I KEHF ŞEHRİ HABER.COM OĞUZHAN KEMAL KÖŞ
29-SAADET PARTİSİ AFŞİN İLÇE BAŞKANLIĞI
30-BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ AFŞİN İLÇE BAŞKANLIĞI
31-ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ AFŞİN BAŞKANLIĞI

Kuzeyde AfşinElbistan ilinin kurulmasına destek veririz. Ancak Elbistanlılar Afşin'i çantada keklik sanmasınlar. Biz Afşin olarak Elbistan'ım ilçesi olmaya karşıyız. Eğer Elbistan Afşin ilçesinin toprakları içerisinde bulunan Termik santrallerinin ve Madenlerin nimetlerinden ortak faydalanıyorsa Kurulacak il de ortak olmalıdır ve bu İlin adı AfşinElbistan İli olmalıdır. 

EFSUS HABER GAZETESİ ANKETİ