Elbistan ilçesinde düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kaymakam Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse ve Belediye Başkan Vekili Necati Kul'un birlikte alandakilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün, etrafında yaşanan olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta olduğunu ifade eden Akkoyun, "Ülkemiz, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bölgesine refah ve istikrar veren bir ülke haline gelmiştir. Türkiye güçlü ve istikrarlı bir ülke olma yolunda karalılıkla ilerlerken siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirilen değişimler vatandaşlarımıza insan hak ve özgürlükleri alanında da önemli kazanımlar sağlamıştır" dedi.

Kutlamalardaki eğlence programları, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.