Giydikleri "Rabia" işaretli tişörtleriyle 161 kilometrelik yolu 4 günde yürüyen öğretmenler, dünyada zulme uğrayan insanlara dikkati çekmek için böyle bir yolculuk yaptıklarını belirtti.

Fen bilgisi öğretmeni Fatih Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya üzerinde zulme uğrayan insanlara yardım adına yola çıktılarını ifade etti. 

Amaçlarına ulaştıklarını belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Yolculukta çok büyük destek gördük. Araçları içerisinde 'Rabia' işareti yapanlar oldu. Pazartesi çıktığımız yolculuğumuzda 'Rabia' işaretindeki 4 sayısıyla 4 günde Kahramanmaraş'a geldik. 161 kilometre yürüdük. Akan kanların durması adına bir şey yapabildiysek ne mutlu bize."

Öğretmen Burak Horuz ise dünyanın dört bir tarafında zulme uğrayan insanların sesi olabilmek için bu yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Yolculukta öncelikle Doğu Türkistan'da, Kerkük'te, Filistin'de, Mısır'da ve dünyanın dört bir tarafında zulme uğrayan insanların sesi olabilmek için özgürlük yürüyüşü gerçekleştirdiklerini dile getiren Horuz, "Herhangi kurum veya kuruluşa üye değiliz. Yolculuğumuz sırasında uğradığımız yerlerde herkes bizlere sahip çıktı. Bu yolculukta ayrıca İslam alemini uyandırmak istiyoruz. İslam alemini birlik içerisinde sevgiyle, şefkatle, merhametle sorumluluk almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğretmenler ayrıca Kahramanmaraş'ta İslam Dünyası Dayanışma Platformu öncülüğünde başlatılan "Adeviye Nöbeti"ne de katılacaklarını bildirdi.