Hakkında yakalama kararı çıkartılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ifade vermek için davet beklerken yakalama kararının çıkartıldığını öğrendiğini söyledi.

Katıldığı özel bir televizyon programında ‘PKK terör örgütü değildir” dediği için hakkında soruşturma açılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hakkındaki yakalama kararını değerlendiren Elçi, baro binasında beklediğini, hiçbir yere gitmediğini belirtti. Elçi, “Bir TV kanalında ülkenin en hayati meselesiyle ilgili resmi görüşte, farklı bir görüş ve tanımlama yaptı diye hapse atılıyorsa ben hapse girmeye hazırım, hapse girmeye de razıyım. Aylardır şiddetin sona ermesi ve silahların devreden çıkması, bu meselenin barışçıl yollarla çözüm için nasıl didindiğimi ve nasıl bir tutum ve çaba içinde olduğumu herkes biliyor. Baro olarak raporlarımız ve açıklamalarımız ortada. Ben baro binasında bekliyorum, kaçmamışım, bir şey etmemişim. Bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Cuma günü soruşturma başladığını öğrendiğini dile getiren Elçi, bugün ifadeye çağrılmayı beklediğini kaydetti. Elçi, “Talimatla ifadeye çağırırlar diye davet bekledim. O nedenle şehir dışına bile çıkmadım. Barodan ayrılmadım. Maalesef savcılığın davetini beklerken, yakalama kararı haberi geldi. Baroda bekliyoruz, buyursun, gelsinler. Kaçmam söz konusu olamaz. Zaten kaçmayacağımı bugün ortaya koyduk, gün boyunca bekledim.” İfadelerini kullandı.