Gaziantep'te Mehmet Bozgeyik Camii'nin elektriği 4 gündür kesik. Karanlıkta mum ışığında namaz kılan cemaat, şadırvan ve WC'yi kullanmada zorlanıyor. Sıcak geçen günlerde vantilatörün çalışmadığını aktaran cemaat, ezan sesinin yeniden mahallede yankılanmasını bekliyor.

Olay, Şehitkamil ilçesine bağlı Yenimahalle'de bulunan Maaşkuyu Caddesi üzerindeki Mehmet Bozgeyik Camii'nde yaşandı. İddialara göre, elektrik dağıtım şirketi yetkilileri, geçtiğimiz günlerde caminin elektriğini kesti. Cemaate elektrik için artık para ödeneceğini söyleyen yetkililer, saatin de eski olduğunu değiştirilmesi gerektiğini iletti.

4 günden bu yana camiye elektrik verilmediğini ifade eden Mehmet Bozgeyik Camii Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı İhsan Ağbağ, yaşadıkları mağduriyeti şöyle anlattı: “Bize elektrik paralı olacak dediler. Tesisatlarımızı değiştirdiler. Biz cemaatten para topladık, tesisatları değiştirdik. Bu sefer saatler eski dediler. 17 senelik caminin saatine kaçak diye muamele yapmak istiyorlar. 4 günden beri hoparlörden ezan okunmuyor. Namazı da karanlıkta kılıyoruz. Buradan yetkililere duyuruyoruz. Camilerle uğraşmasınlar. Şimdi söktükleri saatleri de laboratuvara götürdüler. Bu 17 senelik parayı bize ödettirmek istiyorlar. Oradan da ne çıkacağı belli değil.”

Hasan Gümüş isimli vatandaş da camiye korka korka geldiklerini kaydederek, “Karanlık ve bir şey gözükmüyor. Cemaat gelip ne tuvaleti, ne camisini kullanabiliyor. Mum ışığında namaz kılıyorlar 3-5 kişiyle.” şeklinde konuştu.

Cuma Çelik ise mum ya da lüks ışığında namaz kıldıklarını dile getirerek, “Havalar sıcak. İçeride ne vantilatör çalışıyor ne de klima. Kan ter içerisinde kalıyoruz. Caminin bakımı, müftülük olsun, belediye olsun, bu konuda çok duyarlı olması lazım. Halka yardımcı olması lazım. Halkın ne günahı var. Biz camilere gelip şenlendirmeye çalışıyoruz, yaşatmaya çalışıyoruz. Bunlar sanki bu caminin ismini silmek için bu uğraşı mahalle halkına veriyorlar. Yazık yani. Ne gerekirse yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.