Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ŞUSKİ) muhtarları hem arayıp hem de SMS yoluyla ihtar çekerek köy kuyuları içme suyu elektrik fatura tahsilatının muhtarlarca halktan tahsil edilmesini istedi. Köy kuyularının elektrik borçlarının biriktiğini belirten muhtarlar ise, "Biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı ŞUSKİ’nin fatura tahsildarı değiliz.’’ diye tepkisini dile getirdi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde köy kuyuları içme suyu elektrik faturalarının bundan sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmeyeceği ŞUSKİ tarafından muhtarlara iletilmesinden sonra Suruç Muhtarlar Derneği’nde bir araya gelen köy muhtarları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu karara tepki gösterdi.

Suruç Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Gündoğdu, "ŞUSKİ yetkilileri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan’ı Celalettin Güvenç’ten aldığı talimatla 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren köy kuyuları içme suyu elektrik faturalarının artık kendilerince ödenmeyeceği bu faturaların muhtarlar tarafından köy halkından tahsil edilmesi gerektiğini, elektrik faturası ödenmeyen köy içme suyu kuyularının ise elektriklerinin DEDAŞ tarafından kesileceği mesajını biz muhtarlara SMS yoluyla gönderdi. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesinin bu uygulaması biz muhtarları ve köy halkını tamamen karşı karşıya getirecektir. ŞUSKİ yada TEDAŞ gelsin köylere su abonesi bağlatsın kendi faturalarını kendi tahsil etsin.’’ dedi.

GÜNDOĞDU: ERKEN SEÇİM SONRASI KÖYLERİN SUSUZ KALMA TEHLİKESİ VAR

TEDAŞ tarafından köylere Mayıs 2015’den itibaren her ay 3 bin TL’lik kafadan elektrik borcu yazıldığının altını çizen Gündoğdu, "Bu düpedüz bir haksızlıktır. Mayıs 2015’den beri her köye otomatik 3 bin TL’lik elektrik borcu yazılıyor. Şimdi seçim süreci var köylü aman sandıkta tepki vermesin diye bu borçlar göz ardı ediliyor. Fakat yarın bir gün erken seçim bitince bu köylerin içme suyu güya muhtarların köylülerden elektrik borçlarını tahsil etmediği gerekçesiyle kesilecek muhtarlarla halk karşı karşıya getirilecek ve köyler susuz bırakılacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Köylülerin köy içme suyu elektrik faturalarını hiç ödememek gibi bir zihniyet içinde olmadığını ifade eden Gündoğdu, "Köylülerimiz Büyükşehir mi ŞUSKİ mi? artık gelsin altyapısını kursun su abonelerimizi bağlasın her ev ne kadar su harcıyorsa ona göre elektrik faturasını adilane ödesin anlayışında. Bizce de mantıklıdır.’’ dedi.

Muhtar Celal Sağ ise ŞUSKİ müdürünün kendisini bizzat arayarak, şunları söylediğini belirtti; "15 Mayıs tarihinden itibaren köylerin içme suyu elektrik faturalarının bizzat muhtarlar tarafından tahsil edilmesi gerektiğini, aksi halde elektrik faturası ödenmeyen kuyuların elektriğinin kesileceğini’ söyledi. Ben her ne kadar bu duruma itiraz etsem de ŞUSKİ müdürü bu uygulamadan geri adım dönülmeyeceğini söyledi ve uygulama hayata geçirildi. Şimdi bize her ay 3 bin TL elektrik faturası yazılıyor. Bu parayı nasıl toplayacağız bilemiyorum.’’