Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de elektrik kesintisi hayatı durma noktasına getirdi. Elektrik kesintisi nedeniyle tramvaylar yolda kaldı. Esnaf, lüks lambası ışığında satış yaptı. Balıkçılar ise cam havuzdaki balıkları ne yapacağını düşündü.

Kayseri’de elektrik kesintisi sonrasında hayat neredeyse durma noktasına geldi. Jeneratörü olan işyerleri, kamu binaları, hastanelerle bazı işyerleri sıkıntı yaşamadı. Ancak kesinti ile birlikte tramvay seferleri durdu. Tramvaydaki yolcular yarı yolda kalan araçlardan inmek zorunda kaldı.

Esnaf ise işlerini yürütmek için farklı önlemler aldı. Tarihi Kapalı Çarşı’daki esnaf satış yapabilmek için işyerinde lüks lambası yaktı. Lüks lamba ışığı altında satış yapmaya çalıştı. Bazı esnaf jeneratör çalıştırdı.

Bir balıkçı, elektrik kesintisi nedeniyle 200 kilo balığının öleceğini ifade etti. Haberdar olmadıkları cam havuzdaki balıkların umutlarını kestiklerini belirten esnaf Kutlay Yılmaz, balıklar cam havuzda ölmesi durumunda satamayacaklarını dile getirdi ve tepki gösterdi.