Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Mustafa Kemal Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnaf, bir aydan beri sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden olumsuz etkilendiklerini ifade ederek AKEDAŞ'a tepki gösterdi.

Arıza bildirim numaralarının sürekli meşgul olduğunu ifade eden esnaflar, elektrik kesintisi sebebiyle dolaplarda bulunan ürünlerin bozulduğunu, elektronik eşyaların zarar gördüğünü söyledi.

Mustafa Kemal Caddesi üzerinde tavukçuluk yapan Bahtiyar Babat, "Elektriklerin sık sık kesilmesinden dolayı günde ortalama 15–16 kilo tavuğu çöpe atıyorum. En son 46 kilo çöpe attım. Ben her ay 900 lira elektrik parası ödüyorum. Bunun karşılığı bu mu?" dedi.

Kuyumculuk yapan Sırrı Şimşek, "AKEDAŞ bilgi vermeden günde 5–6 kez elektrikleri kesiyor. AKEDAŞ vatandaşı canından bezdirdi. Bu gidişata dur diyecek kimse yok mu? Valimiz, kaymakamımız ve siyasilerimizden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Fotoğrafçılık yapan Aziz Şahin ise "İş yerimizdeki makinemizi, yanacak diye açmaya korkuyoruz. Günde 4–5 sefer AKEDAŞ tarafından herhangi bir duyuru yapılamadan elektrikler kesiliyor. Millet yaz gününde perişan oluyor." şeklinde konuştu.