Malatya’da yaşayan Kadir Tekin, kalp, göz, böbrek rahatsızlıkları, şeker hastalığı ve akciğerinde kazara ateş alan bir tüfek mermisinin saçmalarının oluşturduğu 8 sağlık sorunu karşısında yaşam mücadelesi veriyor. Şeker hastalığı sonucu kangren olduğu için kesilen bir ayağı da olmayan Tekin, böbrekleri çalışmadığı için gece diyaliz cihazı desteğiyle uyuyor. Diyaliz cihazı gibi birçok elektrikli tıbbi cihaz desteği alan Tekin’i geçtiğimiz günlerde örneği yaşanan enerji kesintileri korkutuyor. Tekin, emekli maaşı ile geçinemediği için de hayırseverlerden destek bekliyor.

Battalgazi İlçesi Halfettin Mahallesi’nde yaşayan Kadir Tekin, 8 farklı sağlık sorununa karşı adeta yaşam savaşı verdiğini ifade etti. Vücudundaki rahatsızlıkların saymakla bitmeyecek düzeyde olduğunu belirten Tekin, “Benim göz damarlarımda çatlak var. Gözlerim puslu görüyor. 10 sefer kalp krizi geçirdim. Bypas oldum. 3 tane damar değişti. Kalp yüzde 30 çalışıyor. Böbreklerimin ikisi de çalışmıyor. Her gün 10 saat diyalize bağlı yaşıyorum. Bacağımı şeker hastalığından dolayı kestiler. Böbreklerimin ikisi de çalışmıyor. Şeker kolesterol tansiyon var. Toplamda ben de 8 tane hastalık var. Ve yakalandığım hastalıklar zengin hastalığı diye tabir edilen hastalıklar. Emekliyim, maaşım var. Fakat hastalıklarımdan dolayı yetmiyor. Elektrikler gidip geldiği için bana jeneratör lazım, ben makinaları kullanmadım perişan oldu. En çok elektrik kesintisi korkutuyor” dedi.

Vücudundaki 18 tüfek mermisi saçmasıyla hayatını devam ettiren Tekin, “Yıllar önce tüfeğin kaza ateş alması sonucu yaralandı. Merminin saçmaları akciğerime girdi. Ancak ameliyatla çıkarmak riskli olduğu için mermi saçmaları orada kaldı. Bir sürü hastalıkla birlikte bir de mermilerle yaşıyorum” diye konuştu.

Hayırseverlerden destek beklediklerini vurgulayan Tekin, “Akülü araba için başvurduk ama hala belirlenmedi. 17 senedir. Şekerli hiç bir şey yemiyorum” şeklinde konuştu.

Tekin’in eşi Müzeyyen Tekin de “Eşimin tedavileri çok masraflı. Haftada birkaç kez doktora gidip geliyoruz. Bakım çok önemli. Her gün gece gece 20.30’dan sabah 08.30’a kadar diyaliz makinasına bağlı yaşıyor. Elektrik kesintisi olmaması çok önemli. Geçtiğimiz günlerde elektrik kesintisi yaşanınca sıkıntı yaşadık. Sadece bir emekli maaşımız var. Oda yetmiyor.”