Türkiye’nin büyük bölümünde kesilen elektrikler, Manisa'da da hayatı olumsuz etkiledi. Esnaflar karanlıkta kaldı, eczaneler ilaç almaya gelen vatandaşlara ilaç veremedi. Trafik ışıklarının sönmesi, trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. Vatandaşlar trafik ışıklarında dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Vatandaşlar, iktidara tepkisini, "Türkiye, Avrupa'ya göre 50 sene geride" sözleriyle özetledi.

Esnaf, elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olurken, günümüz Türkiye'sinde böyle bir olayın yaşanmasına tepki gösterdi. Bayan bir esnaf, dükkandaki bütün cihazların elektrikle çalıştığını, kesinti yüzünden her şeyin felç olduğunu, Türkiye'de bu elektrik kesintilerinin sık sık yaşandığını söyledi. Bujiteri dükkanı olan bir esnaf da elektrik kesintisi yüzünden Manisa esnafının mağdur olduğunu söyledi. Kesinti nedeniyle sabahtan beri satış yapamadığını dile getiren esnaf, bunun bir çözümü olmasını gerektiğini ifade etti. Kırtasiye dükkanında çalışan bir esnaf, kesinti nedeniyle hem kendilerinin hem de müşterilerin mağdur olduğunu, elektriklerin gelmesini beklediklerini kaydetti. Jeneratörün yakıtının da bittiğini dile getiren esnaf, kesinti yüzünden yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Ayakkabı dükkanı olan bir esnaf, elektrik kesintisi yüzünden büyük sıkıntı yaşadıklarını, çeklerin ödemelerinin son günü olduğunu ve elektriklerin gelmesini beklediklerini bildirdi. Esnaf, bu yüzyılda böyle bir sıkıntının yaşanmasının komik bir durum olduğunu kaydetti. Elektrik kesintisi yüzünden mağdur olduğunu dile getiren eczacı esnafı, "İlaçların hepsinin üzerinde kare kodu var. Fiyatını bilmiyorum. Gelenlere fiyatlarını bilmediğimiz ve resmi giriş yapmadığımız için ilaç veremiyoruz. Türkiye, Avrupa'ya göre 50 sene geriden gidiyor." diyerek tepkisini dile getirdi.