Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi İzmir’de de günlük hayatı felç etti. Metro ve İZBAN gibi demiryolu ulaşımı tamamen durdu, vatandaşlar saatlerce mağdur oldu. Trafik lambaları çalışmadığından şehiriçi ulaşımda da aksamalar yaşanıyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ege Bölgesi'nde de elektrik kesildi. İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Balıkesir, Çanakkale ve Muğla'da, saat 10.36'dan beri elektrik yok. Buralarda metro ve tramvay gibi elektrikli raylı ulaşım sistemleri durdu. Trafik lambaları da çalışmadığından şehiriçi ulaşımda aksamalar yaşanıyor. İZBAN'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Metropol kentler başta olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde, saat 10.36'da yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İZBAN'a ait seferler, zorunlu ve geçici olarak hizmet dışı kaldı." denildi. Hastaneler, okullar, kamu kurumları gibi yerlerde işlemlerin durduğu gözlendi.

ASANSÖRDE MAHSUR KALDILAR

İZBAN ve Metro istasyonlarına giden vatandaşları, görevliler bilgilendirerek otobüs duraklarına yönlendirdi. Halkapınar istasyonunda bulunan asansörde bulunanlar mahsur kaldı. Yaklaşık bir saat boyunca içeride bekleyen vatandaşlar, görevlilerin çalışmaları sonucu çıkarılabildi.