İstanbul’un Avrupa yakasında yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle Taksim de karanlığa gömüldü. Hasdal’da kopan elektrik telleri ise ekipler tarafından kaldırıldı. BEDAŞ’tan yapılan açıklamada ise kesintilerin TEİAŞ kaynaklı olduğu belirtildi.

Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Eyüp ilçelerinde saat 20.30 sıralarında elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti sebebiyle Taksim ve çevresi de karınlığa büründü. Tarihi tramvay kesinti sebebiyle çalışamadı. Metro hattında ise aksama olmadı. Hasdal mevkiinde kopan yüksek gerilim hatları da itfaiye ve elektrik ekipleri tarafından kaldırıldı. Tellerin kaldırılmasının ardından trafiğe kapatılan yol tekrar açıldı. İlk bilgilere göre kesintinin yıldırım düşmesi sonucu yüksek gerilim hattının kopması olduğu iddia edilmişti. Konuyla ilgili olarak BEDAŞ da bir açıklama yaptı.

BEDAŞ’TAN AÇIKLAMA

Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (BEDAŞ), Avrupa Yakası’ndaki bazı ilçelerde meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili açıklaması şöyle:
“14.04.2015 Salı günü, saat 20.25 itibariyle sistemimizde TEİAŞ kaynaklı kesinti meydana gelmiştir. Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa Sultangazi ve Eyüp ilçelerimize elektrik verilememektedir. TEİAŞ tarafından sorun giderildikçe sistem tekrar enerjilendirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”