Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı sulak köyünde sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle tepki gösteren köylüler, İpek yolunu trafiğe kapattı. TEDAŞ’a tepki gösteren köylüler, çocukları ile birlikte sınırda tel örgüleri aşıp Suriye’ye göç etmek istedi.

Yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren Sulak köyü eski muhtarı Şehmus Fakkaoğlu, 4 yıldır bölgede elektrik kesintileri yüzünden köyde hayatlarının zehir olduğunu söyledi. Yıllardan beri yaz kış demeden bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandığına dikkat çeken Fakkaoğlu, ”Suriye’de yaşanan savaşa rağmen bu kadar elektrik kesintisi yaşanmıyor. TEDAŞ, 'kaçak elektrik var' diye elektriklerimizi kesiyor. Bu yıl tarımsal amaçlı kuyularda, yağışlar iyi geldiği için kimse kuyuları çalıştırmadı. Her gün yaz kış demeden günde 5 saat elektrik kesintisi yaşanıyor. Zaten bakanlar kurulu kararı ile bütün çiftçinin hesabı bloke edildi. Çiftçinin hesabına gelen parayı TEDAŞ otomatikman oradan tahsil etti. Parasını tahsil etmesine rağmen elektrikler kesiliyor.” dedi.

Bu şekilde bu karanlık ülkede yaşamak istemediklerini ifade eden Fakkaoğlu, ”Ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı seviyoruz. Keyfimiz için biz buraya sınıra gelmedik. Ancak böyle devam edemez. Her şeyden vazgeçtik. Biz bir lambaya dahi razıyız. Ama bölgede kesilen elektriklerden dolayı halk isyan etme noktasına geldi. Bu TEDAŞ, resmen bu millete zulüm yapıyor.” şeklinde konuştu.

"BU HALİMİZİ GÖREN BU ÜLKENİN YÖNETİCİLERİ UTANSIN"

Bölgede elektrik kesintileri yüzünden köylerde hayatın çekilmez hale geldiğini belirten Nurettin Fakkaoğlu ise "Bu halimizi gören bu ülkenin yöneticileri utansın. Yazık değil mi bu millet yıllardır bu çileyi çekiyor. Çiftçi olarak 4 yıldır yaşadıklarımız yetmezmiş gibi bir de TEDAŞ bizi icraya veriyor. Benim evime 2 tane icra dosyası gönderdi. 2014 çiftçi desteğinden borcunu almasına rağmen beni mahkemeye verdi. Hem borcunu tahsil etmesine rağmen bizleri mahkemeye veriyor.” şeklinde tepkisini gösterdi.

"BU NASIL ADALET?"

Elektrik çilesi nedeniyle isyan etme durumuna gelen Sulak köyü köylülerinden Emine Aydın ise evlerinde içecek soğuk suları dahi bulunmadığını ifade etti. Aydın, ”2 gün suyumuzu dondurucuya koyarak biraz su içmek için mücadele veriyoruz. 4 yıldır aynı çileyi çekiyoruz. Suriye’de savaşa rağmen elektrik var, fakat bizim yaşadığımız ülkede elektrik yok. Bu nasıl adalettir.” diye konuştu.