Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi İzmir’de de hayatı felç ederken metroyu kullanamayan vatandaşlardan ilginç bir yorum geldi. Metronun kapalı olduğu söylenerek geri çevrilen bir vatandaş, “Belki hani seçimlerin provasını yapıyorlardır. Trafoya giren kedileri hazırlamışlardır.” dedi.

Yaklaşık 30 ilde saat 10.36 sıralarında başlayan elektrik kesintisinden İzmir de nasibini aldı. İZBAN ve metro gibi toplu ulaşım araçlarında bulunanlar mahsur kalırken her iki kurum da seferlerini durdurmak zorunda kaldı. Kesinti sebebiyle trafik ışıklarının çalışmaması, şehir merkezinde bazı yerlerde trafiği aksattı. Küçük esnafın yoğun bulunduğu Konak ilçesinde de hayat durdu. Esnafların çoğu, elektrik kesintisi sebebiyle iş yapamıyor.

METRO KAPATILDI, TRAFİĞİ POLİSLER YÖNLENDİRDİ

Elektrik kesintisiyle birlikte şehiriçi ulaşımını önemli bir kısmını sağlayan metro kapatıldı. Konak istasyonuna giderek metroya inmeye çalışanlar, güvenlik görevlileri tarafından geri çevrildi. Metroyu kullanmak isteyen vatandaşlardan biri, “Belki hani seçimlerin provasını yapıyorlardır. Trafoya giren kedileri hazırlamışlardır.” diye konuştu.

Kesintinin uzun sürebileceğinin öğrenilmesiyle harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN ve metro istasyonlarındaki vatandaşları, güvenlik görevlileri vasıtasıyla otobüslere yönlendirdi. ESHOT, şehir geneline ek otobüs seferleri koydu. İZBAN trenlerinden üçünün yolda kaldığı, istasyonlara 10 dakika uzaklıkta duran trenlerdeki yolcuların, yine otobüslerle tahliye edildiği bildirildi. Bu trenlerde özellikle yürüyen merdivenlerden çıkan vatandaşların zorluk yaşadığı, bazılarının da asansörde kaldığı gözlendi.