Alevi kültüründe saygın bir yere sahip olan ve halk arasında ''Elif Ana'' olarak tanınan Elif Sugan, ölümünün 23. yıl dönümünde Pazarcık ilçesinde anıldı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Akdemir Mahallesi'ndeki programda, kardeşlik ve paylaşma duygusunun önemine değindi.

Esas olanın insanların içerisindeki iyilik olduğunu aktaran Güvençer, "Vazifemiz insan olarak önce yüreklerimizde iyiliğe sonuna kadar kapıları açıp onu büyütüp ışığa dönüştürerek beldelerimizi ve vatanımızı aydınlatmaktır. Rahmetle andığımız Elif Ana'nın bizlere miras bıraktığı, ortak değeri olan iyiliğin, güzelliğin hepimizin dünyasında bir aydınlık olmasını diliyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından Elif Ana Türbesi'nde dua eden misafirler, semah gösterisi ve mahalli sanatçılar tarafından verilen konseri izledi.

Anma programının sonunda katılımcılara yemek ikramında bulunuldu

- Elif Ana kimdir

Pazarcık'a bağlı Akdemir köyünde yaşayan, sağlığında insanların yardımına koşmasıyla tanınan ve ermiş olduğuna inanılan Elif Ana, 31 Ekim 1991'de 83 yaşında vefat etti. 10 yaşından itibaren her şeyi gördüğü ve bildiğine inanılan, kendi adıyla anılan bir ocağın kurucusu da olan Elif Ana'nın türbesi, yılın belirli mevsimlerinde yurt içi ve yurt dışından gelenlerce ziyaret ediliyor.