Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, görüş gününde ailesi ile buluştu. Babası ile görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Atayün'ün kızı Elif Atayün, "Eğer bugün bir iddianame hazırlanmış olsaydı ve mahkeme aşaması başlamış olsaydı hepsi serbest kalacaklardı ve konuşacaklardı. Türkiye’ye gerçekleri haykıracaklardı. Ama susturabilmenin tek yolu iddianame hazırlamadan aylarca içerde yatırmaktı ve onu yapıyorlar." dedi.

17 Aralık operasyonlarında görev aldıkları için tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan tutuklu polisler açık görüş gününde aileleriyle buluştu. Görüş sonrasında basına açıklamalarda bulunan Yurt Atayün’ın kızı Elif Atayün, tutuklanan babası hakkında bir yılı geçmesine rağmen iddianame hazırlanmamasına tepki gösterdi.

‘İDDİANAME BİLİNÇLİ HAZIRLANMIYOR’

Babasının maruz kaldığı haksızlığa tepki göstererek “Artık iddianamenin hazırlanmasını istiyoruz.” diyen Atayün, “Bir yılı aşkındır iddianame hazırlanamadı. Hazırlanacağını da düşünmüyorum. Bunun nasıl bir siyasi durum olduğunu tüm Türkiye gördü. Eğer bugün bir iddianame hazırlanmış olsaydı ve mahkeme aşaması başlamış olsaydı hepsi serbest kalacaklardı ve konuşacaklardı. Türkiye’ye gerçekleri haykıracaklardı. Ama susturabilmenin tek yolu iddianame hazırlamadan aylarca içerde yatırmaktı ve onu yapıyorlar. Bir an önce iddianamenin hazırlanmasını ve gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘TUTUKLAMAYA ŞİİRLİ TEPKİ’

'Bu görüşmeye son görüşme olması' dileğiyle geldiklerini belirten Atayün, babası ve tutuklu diğer polis arkadaşlarının yaşanan son terör olaylarında çok sayıda polis ve askerin şehit edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Şehitler nedeniyle görüşmenin hüzünlü geçtiğini belirten Elif Atayün, babasının maruz kaldığı durumu Sezai Karakoç’tan okuduğu “Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.. Halbuki; Biz sussak tarih susmayacak.. Tarih sussa hakikat susmayacak.. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.. Halbuki; Bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar.. Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar.. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın azabından kurtulamayacaklar.” şiiriyle anlattı.

Babasının bugün yaşanan süreci çok daha önceden gördüğünü ve gidişattan endişeli olduklarını dediğini belirten Atayün “Maalesef endişeliler. Bu olayların dışında daha kötü günlerin gelebileceğini söylüyorlar. Bir an önce alınmasını istiyorlar.” diye konuştu.

Yurt Atatün’ün eşi Kıymet Atayün ise yaşanan terör olaylarında ülkede büyük bir istihbarat zafiyeti olduğunu söyledi. Kıymet Atayün, “İçeride yatan bu vata evlatları ülkenin terör ve istihbarat uzmanlarıydı. Dönemlerinde çok güzel çalışmalar yaptılar. Bir çok terör olayını engellemişlerdi. Ama ülkemizin geldiği duruma hepimiz üzülüyoruz.” diye konuştu.

Atayün’ün kız kardeşi Damla Karatok ise terörle mücadelede görevlerinde başarılı bir çok polisin bugün tutuklu olmasının terör olaylarına imkan sağladığını belirtti. Karatok, bu süreçte polisler tutuklanırken teröristlerin dışarıda gezdiği ve bu durumun çok acı bir durum olduğunu dile getirdi.