İzmit'te, öldürülerek yol kenarındaki bir tarlaya poşet içerisinde atılan kadının cinayetiyle ilgili, 5 şüpheli daha gözaltına alındı. Olayla ilgili gözaltına alınan bir zanlı, bir süre önce tutuklanmıştı.

Olay, İzmit ilçesi İzmit-Kandıra yolu üzeri Çayırköy mevkiinde, 22 Ocak günü meydana geldi. Hurdacılık yapan bir şahıs, yol kenarındaki tarlada bir ceset görünce durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekibi, darp edilerek öldürülen, elleri kesik ve çöp poşetine sarılı bir vaziyette, genç bir kadın cesedi buldu. Üzerinde kimlik bulunmayan ve kimlik tespiti yapılmaması için elleri kesilen genç kadının ceset üzerinden çekilen fotoğrafları, kimlik tespiti yapılması amacıyla savcılık izniyle basın kuruluşlarına dağıtıldı. Jandarmaya çok sayıda ihbar geldi. Ancak ihbarların birçoğu boş çıktı.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ve İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından cinayetin çözümü için özel ekipler kuruldu. 15 kişiden oluşan özel ekibin araştırdığı cinayetle ilgili tüm ipuçları değerlendirildi. Jandarmanın özel ekibi, yabancı uyruklu olabileceği ihtimali de değerlendirilen kadının kolundaki 'şeytan' dövmesinden yola çıkarak geniş çaplı araştırma başlattı. Cesetteki 'şeytan' ve 'dikenli tel' dövmelerinin fotoğrafını çeken jandarma, Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova illerinde dövme yapanlara tek tek dolaşarak gösterdi. Öldürülen kadınla ilgili haber, bir özel televizyon programında yayınlandı. Fotoğrafın yayınlanması sonrasında bildirilen telefon numaralarına 10'un üzerinde ihbar geldi. Sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan fotoğraflardaki dövme ve televizyonda yayınlanan program sonrasında, öldürülen kadının, eşinden boşanan ve 4 yaşında bir kızı olan 21 yaşındaki Nuran Dutlu olduğu belirlendi.

BİR ZANLI TUTUKLANMIŞTI

Jandarma ekipleri, cinayetin zanlılarını yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Bu kapsamda, Nuran Dutlu cinayeti ile ilgili aranan şüphelilerden biri olan Arif Ç. (34) 14 şubat tarihinde gözaltına alınmıştı. Kocaeli İl Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, İzmir'de yakalanarak gözaltına alınan Arif Ç.'nin, diğer şüpheli Muhammed Y. ile birlikte Nuran Dutlu'nun kredi kartı ile alışveriş yaparken güvenlik kameraları tarafından görüntülenmesi üzerine, hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Arif Ç., Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından ifadesi alınmadan adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı.

5 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Öldürülerek yol kenarındaki bir tarlaya poşet içerisinde atılan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili 5 şüpheli daha gözaltına alındı. Dutlu'nun telefon dokümanlarından yola çıkan jandarma ekipleri, olayla bağlantılı oldukları iddia edilen Vedat A., Mehmet K., Murat A., Mustafa B. ve Serkan A. isimli şüphelileri Bursa'da yapılan operasyonla gözaltına aldı. Zanlılar, jandarmadaki işlemlerden sonra Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Cinayetin bir numaralı şüphelisi Muhammed Y.'nin ise arandığı kaydedildi.