Polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasına tepki gösteren vatandaşlar, Keçiören şubesine akın ederek hesaplarına para yatırdı. Ellerinde ki cevşen ve Kur'an-ı Kerim'i okuyan vatandaşlar, dua ederek bankalarına destek oldu.

Ankaralı vatandaşlar, dün gece yapılan polis baskınının ardından Bank Asya şubelerinde kuyruk oluşturdu. Bazıları var olan hesaplarına ilave para yatırırken, hiç hesabı olmayan çok sayıda vatandaş da yeni hesap açtırarak yapılanları protesto etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 4 ay hapis yattığı Pınarhisar Cezaevi'ne kendisinin götürdüğünü söyleyen bir vatandaş, ‘’İstanbul’dan geldim bunun için para böyle yatırılır. Eden bulur, inleyen ölür kardeşim. Eski otobüs şoförlerindenim ben. Allah’ın şamarı yoktur.’’ dedi.

Müzeyyen Özzümre isimli bir vatandaş ise ‘’Her şey para değil, bu gönül işi, gönlümüzü koyduk, geldik. Bize hiçbir şey olmaz, biz sevgi ile burada yaşıyoruz ama onlar kendilerine yazık ediyorlar. Bu dünyanın ahireti de var.’’ diye konuştu.

Sümeyra Durmaz isimli bir banka müşterisi de ‘’Bunca insanın emeği ile kurulan bir banka, hem hukuka aykırı olarak hem demokrasiye ve insanlığa aykırı olarak bir muamele görüyor. Biz millet olarak hep mazlumun yanında olduk, yine mazlumun yanındayız. Bankamızın yanındayız.’’ ifadelerini kullandı.