Bursa’da, tencere tava çalarak yürüyüş yapan emekliler, siyasilerin seçim öncesi verdikleri “bayram ikramiyesi” sözünün yerine getirilmesini istedi.

Tüm Emekliler Sendikası üyesi emekliler, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde toplanarak Tarihi Büyükşehir Belediye Binası önüne kadar yürüdü. Tencere tava çalarak yürüyen emekliler, “Saraya değil emekliye bütçe”, “Alanda söyledi, Mecliste unuttu” şeklinde slogan attı, ayrıca “Bayramda emeklilerimize bir maaş tutarında ikramiye yasasını çıkartın” yazılı pankart açtı.

Emekliler adına açıklama yapan Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkanı Günay Onarman, siyasilerin seçim öncesi emeklileri yere göğe sığdıramadığını ancak verilen sözlerin daha sonra tutulmadığını dile getirdi. Onarman, şunları söyledi: “Bu ülkeyi yönetenlerin gerçek düşüncelerini yansıtmayan, samimiyetten uzak açıklamalar yapılıyor. Türkiye’de yaşayan 11 milyon emeklinin sorunları söylenenlerin ne kadar gerçekçi olmadığını ortaya koyuyor. Ülkeyi yönetenler söylediklerinde samimi değiller. Samimi olsalardı bugün Türkiye’de emekliler toplumun en mağdur kesimi olmazdı. 13 yıllık iktidarda emeklileri sefalete sürüklemiş AKP’den beklentimiz yok. Aynı AKP 7 Haziran seçimlerinde emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne ilişkin projeler üretmek yerine muhalefet partilerinin emeklilere yönelik vaatlerine ‘kaynak yok’ diyerek karşı çıktı.”