Eskişehir’de çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan Emek ve Demokrasi Güçleri, Meclis'te çıkarılmak istenen İç Güvenlik Yasası'nı protesto yürüyüşü düzenledi. KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu, hazırlanan tasarının kanun ve polis devleti rejimini ve uygulamalarını kurumlaştırmaya ve yaygınlaştırmaya yönelik olduğunu söyledi. Yürüyüşte konuşan ve bir süre önce geçirdiği iş kazası nedeniyle 3 parmağını kaybeden kadın işçi Aynur Yalçın ise yasanın çıkmasını istemediğini açıkladı.

Eskişehir’de Hamamyolu caddesi girişinde başlayan yürüyüş, Espark Alış-veriş merkezi önünde son buldu. Yürüyüşçüler güzergah boyunca ‘AKP, paketi al başına çal’, ‘Polis devleti istemiyoruz’ şeklinde sloganlar attılar. Yürüyüş sonunda bir basın açıklaması yapan KESK dönem sözcüsü Yalçın Mutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süre önce ‘Kanun mu hukuk mu derseniz ben hukuktan yanayım’ dediğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve bilgisiyle hazırlanan tasarının söylediklerinin tam aksini oluşturduğunu söyledi.

KESK dönem sözcüsü Yalçın Mutlu, çıkarılmak istenen yasanın özü itibariyle AK Parti’yi koruma ve kollama yasası olduğunu belirterek,”Çıkarılmak istenen yasa, 12 Eylül cunta anayasasından bile geridir. Uluslararası sözleşmeleri de ayaklar altına almaktadır. Kısa süre önce ‘Kanun mu hukuk mu derseniz ben hukuktan yanayım’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve bilgisiyle hazırlanan tasarı söylediklerinin tam aksine kanun ve polis devleti rejimini ve uygulamalarını kurumlaştırılmaya, yaygınlaştırmaya yöneliktir. Bu tasarı ile Hükümet güvenlik güçlerine açıkça ‘sık la sık’ demektedir. Çünkü tasarı ile sakatlanmalara, yaralanmalara ve ölümlere yol açan TOMA’lar tarafından sıkılan basınçlı suların içinde yer alan boya gibi kimyasal madde kullanımına yasal kılıf oluşturmaktadır. Yasa tasarısı, tüm temel anayasal hak ve özgürlükler mücadelesinin tırpanla biçilmesi amacı taşımaktadır.’’ dedi

Espark alış-veriş merkezi önündeki basın açıklamasından önce ise 3 hafta önce çalıştığı iş yerinde 3 parmağı kopan kadın işçi Aynur Yalçın da konuştu. Yalçın, ‘’Ben çalıştığım iş yerinde 3 parmağımı kaybettim. İş yerlerinde çalışma şartları çok kötü. İşçilerin hakları elinden alınıyor. Bu yasanın çıkmasını istemiyoruz’’ diye konuştu.