Aydın’dan milletvekili adayı olan ve Abdullah Öcalan’ı yakalandığı dönemde İmralı’da sorgulayan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, "Abdullah Öcalan denilen terörist başı 1999 – 2002 yılları arasında bizim yaptığımız sorgu ve çalışmalar neticesinde kendi canını kurtarmak amacı ile kendi örgütünü satmıştır. 2002 yılında PKK terör örgütü bitme noktasına geldi." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili adayı Hasan Atilla Uğur, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde partilileri ile bir araya geldi. Mumcular konferans ve düğün salonunda toplanan partilileri ile buluşan Uğur, etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Uğur, HDP ve PKK'ya yüklenerek Abdullah Öcalan’ın canı için örgütünü sattığını açıkladı. Abdullah Öcalan’ı sorguladığı günleri de anlatan Uğur, çözüm sürecini, seçim barajını ve PKK terör örgütü konularını da değerlendirdi. Uğur, Güneydoğu’nun ateş altında olduğunu ifade ederek “Ülkücüsü ile devrimcisi ile bütün vatanseverler Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde birleşmektedir. Biz tüm gücümüzle hazırız. Bugün Güneydoğu ateş altındadır. Güneydoğu bugün PKK terör örgütünün işgali altındadır. Paralel çetesinden diğer bütün örgütlere kadar hepsi Türkiye’yi yıkma peşindeler, biz bunları kıracak kadrolara sahibiz, inançlıyız Türk milleti ile birlikte geliyoruz” şeklinde konuştu.

'BEN ONLARA HDP DEMEM, PKK DERİM'

Seçim barajını değerlendiren Uğur HDP’nin barajı geçemeyeceğini belirterek, “Ben o partiye HDP demiyorum PKK diyorum. PKK’nın seçim barajı geçme geçmeme bizim problemimiz değil ama barajı geçeceklerini zannetmiyorum. Bugün bizlere oyları bölüyorsunuz diyenler, büyük bir yalan ve yanılgı içerisindeler. CHP tabanı, MHP tabanı hepsi bizim kardeşlerimiz biz yönetimlerine söz söylüyoruz. Ak Parti’de tabanı da bizim kardeşlerimiz. Göreceksiniz 7 Haziran Meclis'e girecek ve mutlaka iktidar ortağı olacak.

'2002 YILINDA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ BİTME NOKTASINA GELDİ'

Abdullah Öcalan’a sayın denilmesini hakkında görüşlerini bildiren Uğur, 2002 yılında terörü bitirme noktasına geldiklerini de sözlerine ekleyerek, “Abdullah Öcalan denilen terörist başı 1999 – 2002 yılları arasında bizim yaptığımız sorgu ve çalışmalar neticesinde kendi canını kurtarmak amacı ile kendi örgütünü satmıştır. 2002 yılında PKK terör örgütü bitme noktasına geldi. Abdullah Öcalan Terörist başlığından, bebek katilliğinden önce Abdullah Öcalan’lığa sonrada sayın olmaya terfi etti. Bugün Türk milletine emirler veren, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kefenler biçen bir duruma getirildi. Biz Abdullah Öcalan’la çetesini ve diğer tüm terör örgütleri ile mücadeleyi net olarak yapacağız. Milletimizle yapacağız ve Kürtlerimizi de kurtaracağız. Kürt kardeşlerimizi PKK'nın ve Abdullah Öcalan’ın kucağına bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

'ÇÖZÜM SÜRECİNDE PKK MİLİTAN SAYISINI 4 KATINA ÇIKARDI'

Çözüm sürecini de değerlendiren Uğur, “Çözüm sürecine ben çözüm süreci demiyorum, çözülme süreci diyorum. PKK terör örgütü militan sayısını bu çözüm sürecinde 4 katına çıkardı. Türk askeri, Türk Mehmetçiği de 18 bin lira vererek askerden uzaklaştırılma gayretine getirildi. Biz bunların hepsini bozarız, bozacağız. PKK terör örgütü bizim iktidar ortağı olduğumuz zaman ayağını denk alacak ve Kandil'e gerçekten beyaz bayrağı dikeceğiz” dedi.

“MUSTAFA KEMAL'İN TÜRKİYE'SİNİ YENİDEN KURACAĞIZ"

Uğur, Kürt sorunu diye bir şey olmadığının altını çizerek, “Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Türkiye’de PKK ve terör sorunu vardır. PKK ve terör örgütleri ile masaya oturulmaz, taviz verilmez ve pazarlık yapılmaz. Biz Kürt kökenli kardeşlerimize ise eğitim, iş olanakları sağlayarak buları bu terörize olmaktan koruyarak bu çözüm denilen süreci tersine çevirerek, hiçbir zaman kandan ve göz yaşından bahsetmiyorum. Biz bu PKK olayını komşularımızla iyi geçinerek o büyük Kürdistan’ı kurdurmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sini yeniden kuracağız” sözlerine yer verdi.