İç Güvenlik Paketi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması sonrasında re’sen emekli edilen emniyet müdürlerinin, Kızılay Güven Anıtı'nın önündeki eylemleri devam ediyor. Aralarında eski Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık ve Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin'in de bulunduğu onlarca emniyet mensubu, haklarında alınan karara tepki gösterdi. Keskin, her hafta cumartesi günü yapılan eylemde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan yasanın ardından kanun zoruyla emekliye sevk edildiklerini belirten Keskin, mağdur edilen emniyet mensupları olarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını kaydetti.

'KEŞKE BİR HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRÜ OLSAYDIK DAHA İTİBARLI OLURDUK'

Emekli edilen emniyetçilerin gecelerini gündüzlerine katarak bu vatan için görev yaptıklarının altını çizen emniyet müdürü Keskin, “Bugün bizi emekliye sevk edenler bu arkadaşlarımızın işlerinin ne kadar ehli olduğunu gayet iyi bilirler. Çünkü emekli edilenlerin pek çoğu geçtiğimiz yıllarda bir yerlerde daire başkanı, il müdürü ve şube müdürü olarak görev yapıyordu. Bu arkadaşlarımızın yerlerine ise ehil olmayan insanlar getirildi. Biz emniyet müdürlüğüne bir dilekçe veriyoruz. Ancak 20 gün sonra dönüş yapılıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Keşke bir hayvanat bahçesi müdürü olsaydık daha itibarlı olurduk” eleştirisinde bulunan Keskin, “Böyle olsaydı bizim de daha düzenli bir hayatımız olurdu. Eşimizle ve çocuklarımıza daha fazla vakit ayırırdık. Ayrıca başarılı bir meslek kariyerimiz olurdu. Belki bizleri daire başkanı yaparlardı.” açıklamasında bulundu.

'HUKUKUN DIŞINA HİÇBİR ZAMAN ÇIKMADIK'

Son dönemde emniyet mensuplarına yönelik algı operasyonu yapıldığını aktaran Keskin, bugün gözaltına alınan ya da cezaevlerinde tutuklu bulunan teşkilat mensuplarının da hukukun dışına hiçbir zaman çıkmadıklarına vurgu yaptı.

'BİRİLERİ YAPTIKLARI HIRSIZLIKLARIN, YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE ÖRTMEYE ÇALIŞTI'

Polis Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Fuat Çakmak ise iç güvenlik paketinin ardından binlerce emniyet mensubun emekli edildiğini, yüzlercesinin de ilgisi olmayan alanlarda görevlendirildiğini söyledi. Birilerinin yaptıkları hırsızlıkların, yolsuzlukların ve ihanetlerinin üzerine örtmeye çalıştığını kaydeden Çakmak, bunun için de polislerin yem edildiğini söyledi. Polislerin haklarını savunmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini aktaran Fuat Çakmak, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün biz polislere uygulanan bu zulüm ve istibdat, uluslararası anlaşmaları tanımadan yapılan keyfi uygulamalardır. Bu keyfi uygulamaları yapanlar da bilmelidir ki yaptıkları bütün hukuk dışı işlemlerin hesabını hukuk önünde vereceklerdir.”

Ankara 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Terörle Mücadele (TEM) Müdürü Yurt Atayün'ün kızı Elif Atayün de açıklamalarda bulundu. Babası Yurt Atayün ile birlikte emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç ve arkadaşlarının Silivri'de hiçbir delil olmadan hukuksuzca, siyasi iktidarın talimatları doğrultusunda tutulduğunu kaydeden Elif Atayün, siyasi iradenin bu isimlerin bağımsız milletvekili olmaması için de yoğun mücadele verdiğini kaydetti. Atayün, ayrıca cezaevinde tutuklu bulunan emniyetçilerin de yanlış bir işleme imza atmadıklarını dile getirdi.