Eskişehir’de bir kadın, kendisini telefonla arayarak 'polisiz' diyerek tanıtan kişilerce dolandırıldı. Kadın, verilen adrese, kocasının emekli aylığı ile biriktirdiği 3 bilezik, 3 altın, 300 Euro ve 400 TL'yi götürdü. Şahıslar, kadından zorla aldıkları altın ve paralarla kayıplara karıştı. Şikayet üzerine polis çalışma başlattı.

Merkez Odunpazarı ilçesinde, 61 yaşındaki Selime Ömeroğlu adlı kadını telefonla arayan bir kişi, kendisini polis şeklinde tanıtarak, “Ben polisim, sizinle ilgili terör çalışması yapılıyor. Bu işlerin yapılması için para lazım. Bu iş gizli yapılıyor.” dedi. Ardından yaşlı kadına, elinde ne kadar para, altın varsa verdikleri adrese getirmelerini istedi.

Telefonda duydukları karşısında korkan yaşlı kadın, ne yapacağını şaşırdı. Paniğe kapılan yaşlı kadın, kocasının emekli aylığıyla biriktirdiği 3 bilezik, 3 altın, 300 Euro ve 400 TL’yi alarak, şahısların verdiği Çankaya Mahallesi Göçmenevleri Muhtarlığı yakınındaki buluşma adresine gitti. Yaşlı kadın, yanına yaklaşan tanımadığı 3 kişi tarafından sıkıştırılıp, üzerindeki bilezik, altın, Euro ve TL gasp edildi.

Oyuna getirilerek dolandırıldığını anlayan kadın, hemen durumu kocasına, ardından kaymakamlığa, valiliğe ve emniyet müdürlüğüne bildirdi. Ancak şu ana kadar olayla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığı belirtildi.