Kayseri’de emekli memur Tarkan Çoruk, karın bölgesine konulması gereken suni yamanın operasyon parasını SGK ödemediği için tedavi olamıyor. Çoruk, “Devlet yeşil kartlının bu ameliyatı için para ödüyor. Ancak yıllardır prim ödeyerek emekli olan bizlerin ameliyatını karşılamıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.” dedi.

Tarkan Çoruk, 12 yıl önce İstanbul’da polis memuruyken kaza kurşunu ile karın bölgesinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çoruk, 3 ay yoğun bakımda kaldı. Bu süreçte bir ay boyunca iç kanama tespit edilemediğinden karın bölgesi açık tutuldu. Açık olan bölge kapatılmak istendiğinde de bu kez meydana gelen tahrifat nedeniyle bir türlü dikiş tutmadı. Hastaneden taburcu olan Tarkan Çoruk, polislikten sivil memurluğa geçirildi, 2005 yılında da memleketi Kayseri’ye tayin oldu.

Kayseri'ye geldikten sonra karın bölgesine 30x30 santimetrekare suni yama yaptırmak için ameliyat masasına yatan Tarkan Çoruk, operasyonu SGK karşılamadığı için 3 bin 500 lira tutan faturayı kendi ödedi. Ancak yama yine tutmadı ve geri alındı. Sonrasında acı zorluklarla yaşamını sürdürmeye çalışan memur, 6 ay önce ağrılarından dolayı malulen emekli oldu. Şiddetli ağrıları devam ettiği için Tarkan Çoruk’un yeniden ameliyat olması ve aynı yamayı tekrar yaptırması gerektiği söylendi. Bunun için doktor arayışına giren Çoruk, İstanbul, Ankara, Gaziantep gibi birçok şehirde önerilen isimlerle görüştü, sonunda Kayseri’de özel bir hastanede görev yapan cerrahta karar kıldı. Ancak yine sevinemedi. Çünkü 10 bin lira tutan ameliyat bedelini yine SGK karşılamıyor.

Emekli memurun karın bölgesine konulacak olan suni yama için 8 bin, ameliyat içinde ise 2 bin lira ödeme yapması gerekiyor. 12 yıldır tedavi olabilmek için bütün birikimini harcayan Tarkan Çoruk, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ameliyat masraflarını karşılamamasına tepki gösterdi. Çoruk, “SGK bana böyle zamanlarda yardımcı olmuyorsa o zaman biz neden prim ödedik? Kaynamayan ameliyat yarasından dolayı iç organlarım ciddi anlamda olumsuz etkilenmiş. Acilen belirtilen ebattaki suni yamanın konulması gerekiyor. Ancak SGK, bu ameliyat giderini ödemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyorum.”