Te­le to­kat­çı­la­rın, ta­til­de­ki ka­rı ko­ca­ya bir­bir­le­rin­den ha­ber­siz oy­na­dı­ğı oyun pes de­dirt­ti. Do­lan­dı­rı­cı­lar, Ku­şa­da­sı­'na ta­ti­le gi­den emek­li öğ­ret­men­ler A.S (45) ve ko­ca­sı L.S'­ye (45) ay­nı gün ko­mi­ser ro­lün­de ulaşÂ­tı. Te­le to­kat­çı­lar, 'te­rör ör­gü­tü­' ya­la­nıy­la kor­kut­tu­ğu ka­rı ko­ca­nın 37 bin li­ra­sı­nı çarp­tı. Çift bir haf­ta son­ra bir­bir­leri­ne du­ru­mu an­la­tın­ca do­lan­dı­rıl­dık­la­rını an­la­dı.

BİRBİRLERİNE BİR HAF­TA AN­LAT­MA­DI­LAR

Mil­yon­lar­ca li­ra­lık vur­gun ya­pan te­le to­kat­çı­lar ilk ön­ce emek­li ada­ma ulaşÂ­tı. Ko­mi­ser ro­lün­de­ki do­lan­dı­rı­cı, L.S'­ye, ban­ka he­sa­bı­nın PKK'nın eli­ne geç­ti­ği­ni ve he­sap­la­rın­da te­rör ör­gü­tü­ne na­kit akı­şı sağ­lan­dı­ğı­nı söy­le­di. Deh­şe­te dü­şen ta­lih­siz adam en ya­kın ban­ka­ya gi­dip, he­sa­bın­da­ki 20 bin li­ra­yı do­lan­dı­rı­cı­la­rın he­sa­bı­na ya­tır­dı. Pla­nın ilk aşa­ma­sı­nı ba­şa­rıy­la ge­çen te­le to­kat­çı­lar, bu kez L.S'­nin yaz­lık­ta olan eşi A.S'­ye ulaşÂ­tı. Do­lan­dı­rı­cı­lar ay­nı yön­tem­le A.S'­den de 17 bin li­ra al­dı.

GAZETEDEN OKUYUNCA DURUMU FARK ETTİLER

Zan­lı­la­rın teh­di­di ne­de­niy­le ya­şa­dık­la­rı­nı bir haf­ta bir­bir­le­ri­ne an­la­ta­ma­yan ka­rı ko­ca, ga­ze­te­ler­de ben­zer yön­tem­le do­lan­dı­rı­lan­la­rın ha­be­ri­ni oku­yun­ca du­ru­mu fark et­ti. Te­le to­kat­çı­la­rın kur­ban­ı olan çift, po­li­se ko­şa­rak şi­ka­yet­çi ol­du. Po­lis, zan­lı­la­rın pe­şi­ne düşÂ­tü.