Kütahya’da beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki emekli polis memuru Ali İnci ismindeki erkek hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı. Ali İnci’nin organları, nakil bekleyen 3 hastaya bayram öncesi umut oldu.

Beyin kanaması nedeniyle Kütahya DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 71 yaşındaki erkek hastanın yoğun bakım servisindeki tedavisi sırasında beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hasta yakınları da Kütahya organ nakil koordinatörlüğü ekipleri ile görüşerek hayatını kaybeden hastanın karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Kütahya Organ Nakil Koordinatörlüğü İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi ve Ankara Ulusal Koordinasyon Merkezi ile görüşme yaparak organlar için uygun donör buldu.

Konu hakkında basın mensuplarına bilgi veren Kütahya Organ Nakil Koordinatörü Dr. Korhan Sunar, şöyle konuştu: “9 Temmuz 2015 tarihinde yoğun bakımımıza yatan 71 yaşındaki bir erkek hastamız 14 Temmuz 2015 saat 14.00 itibariyle beyin ölümü tablosu gelişti. Nöroloji ve anestezi uzmanlarımızın yaptıkları tetkikler neticesinde beyin ölümü tansı kesinleştikten sonra aile görüşmesi yapıp organlarını bağışlayıp bağışlamamak istediklerini sorduk. Aileye çok teşekkür ediyoruz, çok anlayışlı davrandılar, karaciğer ve böbreklerini bağışlamayı uygun gördüler. Bizde hemen İzmir Bölge Koordinasyon merkezi ve Ankara Ulusal Koordinasyon merkeziyle görüştük. Hastalarımızın değerlerini bildirdik. Alıcı arayışımızdan dün gece 03.00’e kadar bir sonuç bulamadık. Daha sonra kısa bir mola verdik. Sabah 06.00’da İstanbul’dan uygun alıcı bulunduğu haberi geldi. 06.30 sıralarında tekrar hastanemize geri geldik. Çalışmalarımıza başladık. İstanbul’dan Sağlık Bakanlığımızın helikopteriyle Kütahya’ya ekip ulaştırıldı. Biz kendilerini ambulanslarla hastanemize getirdik. Şu anda ameliyathanemizde donörümüzden organ alımını gerçekleştirmekteler. Organ alımı tahminen 3-4 saat sürecek daha sonra ekip çıkarttıkları organları uygun hastalara nakledilmesi için İstanbul iline götürecek. Bu organlar sayesinde nakil yapacak 3 hasta da normal sağlığına ulaşmış olacak.”

Babasının organlarını bağışlayan Mehmet İlker İnce, şunları kaydetti: “İstanbul’da yaşıyoruz aslen Simavlıyız. Babamızın rahatsızlığından dolayı Kütahya’ya geldik ve babamızı hastanede kaybettik. Bundan sonraki süreçte onun iki tane organı başka bedenlerde can bulacak takdiri ilahi yapacak başka bir şey yoktu. Allah bize yardım etti doktorlar sayesinde böyle bir olaya yardımcı olmaya çalışarak babamızın karaciğer ve böbreklerini bağışladık. Bundan sonra sadece dua edeceğiz. Ben şuanda çok mutluyum. En azından şöyle mutluyum benim acım belki büyük olabilir ama başka evlerde şuanda çok büyük mutluluk var. Belki bayramları ikiye üçe katlanacak bir mutluluk var. Diğer insanlara sevinç kaynağı olabildiysek nemutlu bize. Biz onların sayesinde ayakta durabiliyoruz. Hatta ilk haberi aldığım da hastaneden koşarak çıktım eşimi arayıp şuanda çok sevinçliyim dedim. Biz organ bağışını doktorlarımız sayesinde yaparak örnek olmak istedik."

Organları bağışlanan Ali İnci’nin kızı Ayşegül Özdemir ise “Ben de çok mutluyum. Bize böyle bir mutluluk yaşattığı için de babama çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar kendine çok iyi baktı. En azından başka insanlarda mutlu olacaklar. Biz bayramı acı içinde geçireceğiz ama onlar bayramı çok daha iyi geçirecekler. Bundan sonraki ömürleri çok iyi olur inşallah.” dedi.