Çorum'un Sungurlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, emekli Cumhuriyet Savcısı Tuna Güngör hayatını kaybetti. Diğer aracın sürücüsü olan eski milletvekili ise kazayı yara almadan atlattı.

Sungurlu-Kırıkkale kara yolunun 5'inci kilometresinde meydana gelen kazada, 23. Dönem Samsun Milletvekili Fatih Öztürk'ün kullandığı 03 AZ 888 plakalı araç ile emekli Cumhuriyet Savcısı Tuna Güngör'ün kullandığı 55 BV 663 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, emekli Cumhuriyet Savcısı Tuna Güngör ağır yaralandı. Ambulansla ilk olarak Sungurlu Devlet Hastanesi’ne, ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Güngör, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kaza hakkında yazılı bir açıklama yapan Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, olayın ardından eski Milletvekili Fatih Öztürk hakkında, taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu. Pulça, “Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca gecikmeksizin olay yerine gidilerek keşif yapılmış, adli kolluk görevlileri ile birlikte tüm deliller özenle toplanarak muhafaza altına alınmış ve suça konu olaya ilişkin olarak diğer araç sürücüsü Fatih Öztürk’ün şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak mevcut delil durumuna göre serbest bırakılmıştır. Soruşturmanın devam ettiği, delillerin özenle ve sağlıklı bir şekilde toplanarak soruşturmanın ivedilikle tamamlanacağı hususu kamuoyunun bilgisine sunulur.”